Čokoladni piškoti brez glutena
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladni piškoti brez glutena

SESTAVINE:
* 150 g masla 
* ¾ posodice eritritola
* ¾ posodice rjavega sladkorja 
* vanilja ekstrakt ali semena vanilje 
* 2 jajca 
* 2 ¼ posodice brezglutenske moke 
* 1 čajna žlica pecilnega praška 
* ščepec soli 
* 200 g temne čokolade 

OPIS POSTOPKA: Maslo zmešajte s sladkorjem, dodajte vanilja ekstrakt ali semena vanilje ter jajca. Vse dobro premešajte in nato med nenehnim mešanjem dodajajte moko s pecilnim praškom. Mešajte toliko časa, dokler ni zmes gladka. Na koncu z žlico vmešajte čokoladne koščke. Naredite majhne kroglice in jih postavite na pekač. Pazite, da bodo dovolj narazen, saj se piškoti med peko razlezejo in se njihova velikost podvoji. Pecite 10 do 15 min na 175 stopinj. 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc 

 

* 150 g masla  * ¾ posodice eritritola * ¾ posodice rjavega sladkorja  * vanilja ekstrakt ali semena vanilje  * 2 jajca  * 2 ¼ posodice brezglutenske moke  * 1 čajna žlica pecilnega praška  * ščepec soli  * 200 g temne čokolade   Maslo zmešajte s sladkorjem, dodajte vanilja ekstrakt ali semena vanilje ter jajca. Vse dobro premešajte in nato med nenehnim mešanjem dodajajte moko s pecilnim praškom. Mešajte toliko časa, dokler ni zmes gladka. Na koncu z žlico vmešajte čokoladne koščke. Naredite majhne kroglice in jih postavite na pekač. Pazite, da bodo dovolj narazen, saj se piškoti med peko razlezejo in se njihova velikost podvoji. Pecite 10 do 15 min na 175 stopinj. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.