Čokoladna torta s pudingom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladna torta s pudingom

SESTAVINE:
Biskvit:
 
* 4 jajca
* 150g kokosovega sladkorja 
* 1 vaniljev sladkor 
* 100ml olja 
* 190g pirine moke 
* 2 žlici nesladkanega kakava 
* 2 žlici vinskega kamna
Krema: 
* 2 jajca
* 100g kokosovega sladkorja 
* 1 vaniljev puding 
* 2 žlici pirine moke 
* 600ml mandljevo mleko ali navadno mleko po želji 
* 200ml sladke smetane 
* 150g kokosovega masla
Preliv: 
* 200g temne čokolade
* 60g kokosovega masla 
* 50ml mandljevo mleko ali navadno mleko po želji

OPIS POSTOPKA: 
Biskvit: v posodo zmešamo z električnem mešalnikom jajca in dodamo kokosov sladkor in vaniljev sladkor. Na koncu dodamo še olje. Ko smo zmešali presejemo pirino moko, vinski kamen in kakav in dodamo v maso. Zmešamo vse skupaj z žlico. Predhodno segrejemo pečico. Ko imate zmes pripravljeno, dajte v pekač in položimo na peki papir in biskvit enakomerno razmažemo. Pečemo 15 minut na 180 stopinj.

Krema: v posodo zmešamo z električnem mešalnikom jajca in postopamo vsako posebej dodamo kokosov sladkor in vaniljev puding. dodamo moko in z žlico zmešamo. Z metlico dodamo mleko in zelo dobro premešamo. Ko imamo maso jo skuhamo do pudinga. Ko kuhamo puding moramo nepretrgoma mešati. Kuhamo približno 5 minut dokler se masa ne začne trditi oziroma dokler se nastane puding. Pustimo da se ohladi. V prvo posodo stepemo sladko smetano. V drugi posodi z električnem mešalnikom zmešamo kokosovo maslo dokler ne dobimo gladko maslo. V kokosovo maslo dodamo ohlajen puding in zmešamo. Ko imamo zmešano dodamo še sladko smetano in zmešamo. Ko imamo biskvit ohlajen ga prerežemo na pol. Biskvit namočimo obe strani z mlekom. Na eno polovico namažemo kremo in prekrijemo z drugo polovico biskvita in namažemo še enkrat zgornjo stran.

Preliv: stopimo čokolado na vodni pari in prelijemo torto. Postavimo v hladilnik za približno 2 uri. Lažje bo če boste delali v pekaču z odstranljivim robom. 

ČAS PRIPRAVE: 40 minut + 5 minut kuhanje + 15 minut peka + ohlajenje 
RECEPT PRIPRAVILA: Doroteja Šum 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.