Bavarske preste na zdrav način
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bavarske preste na zdrav način

SESTAVINE:
Testo: 
* 300g prosene moke iz ekološke pridelave
* 300g pšenične bele mehke moke iz ekološke pridelave
* 300ml mlačne vode
* 1 vrečka suhega kvasa ali 20g svežega kvasa
* 1 žlička soli
* 2 žlički sladkorja
* 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja iz ekološke pridelave
* 3 žlice sode bikarbone + 2 litra vrele vode
* Sezam

OPIS POSTOPKATopli vodi dodamo sladkor ter kvas, pustimo 15 minut da vzhaja. Medtem zmešamo moko, sol, olje in počasi dodajamo že pripravljen kvas. Testo dobro zgnetemo ter pustimo počivati 1-2uri. Ko je testo dvakrat večje, ga dobro pregnetemo in razdelimo na 10 enakih delov. Iz vsakega dela naredimo približno 40cm dolg svaljek v debelini prsta ter ga zvijemo v presto, kakor je prikazano v videu. Preste pustimo vzhajati še dodatnih 20 minut. Po vzhajanju preste na vsako stran namakamo 30 sekund v vreli vodi z sodo bikarbono, kakor je prikazano v videu. Preste na koncu položimo na pladenj, posujemo z soljo ter sezamom. Pečemo 30 minut na 200 °C. 

RECEPT PRIPRAVILA: Manca Sodnik

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.