Zasneženi medenjaki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zasneženi medenjaki

SESTAVINE:

* 300 g medu

* 250 g riževega ali katerega drugega sirupa

* 300 g kokosovega olja

* 1 kg moke (npr. 2/3 pirine bele, 1/3 pšenične bele)

* 2-3 žličke sode bikarbone (ali eno vrečko pecilnega)

* 4 jajca

* sol

* cimet



Sneg:

* beljak

* eritritol ali sladkor v prahu



OPIS POSTOPKA: Moko presejemo v posodo skupaj s sodo bikarbono, nato ubijemo jajca, od enega ločimo beljak v manjšo posodico. Dodamo sol in cimet (po želji). Med, sirup in olje segrejemo in prelijemo čez maso. Vse skupaj zmiksamo, da dobimo gosto in lepljico maso temno rjave barve. Posodo z maso postavimo za nekaj časa v hladilnik, da nato lažje svaljkamo majhne kroglice kroglice. Te postavimo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Med kroglicami naj bo 1-2 cm presledka, ker se medjaki med peko napihnejo oz. narasejo. Peč nastavimo na 180 stopinj, pečemo pa 10-12 minut. Posamezen medenjak pomakamo v sneg (ker vzame precej časa, lahko glazuro nanašamo tudi kako drugače; medenjaki pa so okusni tudi brez snega). Počakamo, da se glazura strdi in postrežemo! Pa dober tek! ;-)

ČAS PRIPRAVE: cca 30 min

RECEPT PRIPRAVILA: Ana Gregorič


,* 300 g medu ,* 250 g riževega ali katerega drugega sirupa ,* 300 g kokosovega olja ,* 1 kg moke (npr. 2/3 pirine bele, 1/3 pšenične bele) ,* 2-3 žličke sode bikarbone (ali eno vrečko pecilnega) ,* 4 jajca ,* sol ,* cimet , ,Sneg: ,* beljak ,* eritritol ali sladkor v prahu , , Moko presejemo v posodo skupaj s sodo bikarbono, nato ubijemo jajca, od enega ločimo beljak v manjšo posodico. Dodamo sol in cimet (po želji). Med, sirup in olje segrejemo in prelijemo čez maso. Vse skupaj zmiksamo, da dobimo gosto in lepljico maso temno rjave barve. Posodo z maso postavimo za nekaj časa v hladilnik, da nato lažje svaljkamo majhne kroglice kroglice. Te postavimo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Med kroglicami naj bo 1-2 cm presledka, ker se medjaki med peko napihnejo oz. narasejo. Peč nastavimo na 180 stopinj, pečemo pa 10-12 minut. Posamezen medenjak pomakamo v sneg (ker vzame precej časa, lahko glazuro nanašamo tudi kako drugače; medenjaki pa so okusni tudi brez snega). Počakamo, da se glazura strdi in postrežemo! Pa dober tek! ;-)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.