Zapečene testenine s tuno
SESTAVINE:
* 500g testenin farfalle
* 1 manjša čebula
* 1 strok česna
* 400 g bio koščkov paradižnika iz pločevinke
* 1 bio koruza iz pločevinke
* 3 manjše konzerve tune v olivnem olju
* 1 jajce
* 1 lahka kisla smetana
* himalajska sol
* poper
* peteršilj
* bazilika
OPIS POSTOPKA: Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Iz tunine pločevinke odlijemo olje in z vilico razkosamo tuno na manjše kose. V ponvi segrejemo dve žlici olja (lahko kar tistega, ki smo ga odlili iz tune). Na segreto olje stresemo sesekljano čebulo, česen in prepražimo. Nato dodamo tuno, paradižnik v koščkih ter koruzo. Vse skupaj dobro premešamo in po okusu začinimo s soljo, poprom, baziliko. Pustimo, da se omaka še nekaj minut kuha. Med samo pripravo omake, skuhamo tudi testenine po navodilih proizvajalca. Kuhane testenine odcedimo in stresemo v pekač ter dodamo omako. Vse skupaj s kuhalnico dobro premešamo. Po vrhu prelijemo z polivko: mešanica kisle smetane, jajca in peteršilja. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Pečemo v ogreti pečici 20 do 30 minut, da se polivka lepo zlato rumeno zapeče.
ČAS PRIPRAVE: 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K.
Komentarji (0)