Veganske kokosove palačinke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganske kokosove palačinke

4

SESTAVINE:
* 150 g ovsene moke
* 30 g kokosove moke
* 1 žlica medu ali drugega sladila
* 1 čajna žlica pecilnega praška
* 1/2 čajna žličke sode bikarbone 
* 1/4 čajna žličke soli
* 200 ml ovsenega mleka
* 1/2 čajna žličke jabolčnega kisa
* 1 čajna žličke vaniljevega ekstraka ali paste
* 1 čajna žličke kokosovega olja
* kokosovo olje za peko

OPIS POSTOPKA: Prvo skupaj zmešajte suhe sestavine – moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Nato pa v to mešanico dodajte še ovseno mleko, med, kis, vanilijev ekstrakt in žličko kokosovega olja. Vse skupaj dobro zmešajte, da dobite maso brez grudic.

Ko je masa pripravljena, segrejte ponev na srednjem ognju, dodajte kokosovo olje in nato veliko jušno žlico mase. Ko vidite, da se na površini začnejo pojavljati mehurčki, palačinko obrnite in pecite še 3 minute.
Ko so palačinke pripravlje,ne jih postrezite z željenim dodatkom – čokolado, banano, javorjevim sirupom, kokosovo smetano itd. 

RECEPT PRIPRAVILA: Alja Poharc

 Prvo skupaj zmešajte suhe sestavine – moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Nato pa v to mešanico dodajte še ovseno mleko, med, kis, vanilijev ekstrakt in žličko kokosovega olja. Vse skupaj dobro zmešajte, da dobite maso brez grudic. Ko je masa pripravljena, segrejte ponev na srednjem ognju, dodajte kokosovo olje in nato veliko jušno žlico mase. Ko vidite, da se na površini začnejo pojavljati mehurčki, palačinko obrnite in pecite še 3 minute. Ko so palačinke pripravlje,ne jih postrezite z željenim dodatkom – čokolado, banano, javorjevim sirupom, kokosovo smetano itd. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (4)

Alja Poharc

Pozdravljeni,
Mogoče je potem bolje da uporabite samo navadno moko. Bom napisala recept še sem: 150g polnozrnate/ovsene.. moke, 2 žlički pecilnega praška, 2 žlički medu/kokosovega sladkorja, ščep soli, 190 ml kokosovega mleka, 125ml vode, 1 žlička kokosovega olja, ščepec vanilije. :)
Upam da vam sedaj rata

manica

zdravo,tudi meni ni uspelo...palačinke se primejo ponve in packajo...se morda lahko naredijo samo iz kokosove moke

Malinca

Hojla Milena, žal vam na pamet ne morem svetovati. Lahko poveste bolj točno ali je bil problem v gostoti mase ali kaj drugega?

Milena Kikelj

Pozdravljena,

delala sem točno po receptu ampak tudi približno mi ni uspelo spečt niti ene palačinke.
Je morda kaj narobe s tem receptom ?
Lp,M