Ajdovi žganci
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ajdovi žganci

SESTAVINE za 2 osebi:
* 200g ajdove moke
* 2-3 dl vode
* sol po okusu
* 1 žlica olja 

OPIS POSTOPKA:
 Večjo ponev z višjim robom segrejemo, nato v ponev nasujemo ajdovo moko in takoj začnemo mešati. Suho pražimo ajdovo moko cca. 5 minut (da lepo zadiši). Med tem zavremo vodo z oljem in soljo. Čez praženo moko polijemo slan krop. Ponev pokrijemo in počakamo 10 minut. Potem moko in vodo premešamo. S pomočjo vilice žgance košček po košček drobimo v drugo skledo ali krožnik. Žgance lahko zabelimo z drobtinami, popečenimi na maslu. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE:
 20 minut 
RECEPT PRIRPAVILA:  Katra Črep

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.