Vložen stročji fižol
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Vložen stročji fižol

2

Če želiš uživati v stročjem fižolu tudi pozimi ga vloži v kozarce ter postavi na temno in hladno mesto. 



SESTAVINE: 

* stročji fižol 

* sol 

* kis za vlaganje 

* voda 



OPIS POSTOPKA: Fižol očistimo, operemo in narežemo, nato ga skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Kozarec prej dobro operemo in obrišemo. Fižol z vodo vred nalijemo v kozarec in dodamo par kapljic kisa za vlaganje. Po želji lahko tudi več, vendar bo tako fižol bolj kisel.



Ker smo uporabili manj kisa je fižol primeren tudi za v razne narastke in ne samo za v solato.



ČAS PRIPRAVE: 1 h

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja


  ,* stročji fižol  ,* sol  ,* kis za vlaganje  ,* voda  , , Fižol očistimo, operemo in narežemo, nato ga skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Kozarec prej dobro operemo in obrišemo. Fižol z vodo vred nalijemo v kozarec in dodamo par kapljic kisa za vlaganje. Po želji lahko tudi več, vendar bo tako fižol bolj kisel. Ker smo uporabili manj kisa je fižol primeren tudi za v razne narastke in ne samo za v solato.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca Alja

Večino zelenjave blanširamo tako, da jo položimo v košaro, ki jo vstavimo v lonec z vrelo vodo. Počakamo, da voda spet zavre in od takrat dalje merimo čas blanširanja. Gomoljnice in korenovke pa blanširamo tako, da jih pristavimo v hladno vodo. Počakamo, da voda zavre in šele takrat začnemo meriti čas blanširanja.

Čas blanširanja je odvisen od vrste in velikosti zelenjave. Zelenjavo blanširamo v vreli vodi le kratek čas, od 2 do 3 minute. Izjema so korenovke in koruzni storži, ki jih, odvisno od njihove velikosti, blanširamo od 4 do 7 minut. Po ustreznem času vzamemo zelenjavo iz lonca.

mojca senjur


Prosim,ce mi lahko posredujete podatek koliko časa blanširam stročji fižol, ki ga želim dati v zmrzovalnik. Lepa hvala in pozdrav Mojca