Vložen stročji fižol
Če želiš uživati v stročjem fižolu tudi pozimi ga vloži v kozarce ter postavi na temno in hladno mesto.
SESTAVINE:
* stročji fižol
* sol
* kis za vlaganje
* voda
OPIS POSTOPKA: Fižol očistimo, operemo in narežemo, nato ga skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Kozarec prej dobro operemo in obrišemo. Fižol z vodo vred nalijemo v kozarec in dodamo par kapljic kisa za vlaganje. Po želji lahko tudi več, vendar bo tako fižol bolj kisel.
Ker smo uporabili manj kisa je fižol primeren tudi za v razne narastke in ne samo za v solato.
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja
Malinca Alja
Večino zelenjave blanširamo tako, da jo položimo v košaro, ki jo vstavimo v lonec z vrelo vodo. Počakamo, da voda spet zavre in od takrat dalje merimo čas blanširanja. Gomoljnice in korenovke pa blanširamo tako, da jih pristavimo v hladno vodo. Počakamo, da voda zavre in šele takrat začnemo meriti čas blanširanja.Čas blanširanja je odvisen od vrste in velikosti zelenjave. Zelenjavo blanširamo v vreli vodi le kratek čas, od 2 do 3 minute. Izjema so korenovke in koruzni storži, ki jih, odvisno od njihove velikosti, blanširamo od 4 do 7 minut. Po ustreznem času vzamemo zelenjavo iz lonca.
mojca senjur
Prosim,ce mi lahko posredujete podatek koliko časa blanširam stročji fižol, ki ga želim dati v zmrzovalnik. Lepa hvala in pozdrav Mojca