VIDEO: Rožičevo pecivo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Rožičevo pecivo

Preproste stvari so ponavadi najboljše. Eno takšnih peciv pa je tudi rožičevo pecivo, ki v kombinaciji z jogurtom, borovnicami in medom postane prava poslastica. 

Spodaj si lahko pogledaš video, ki sva ga posneli skupaj s Sašo Zor - Foodivo, ustvarjalko zdravih, hitrih in enostavnih receptov. V videu najdeš tudi recept za pečene breskve

SESTAVINE:

* 2 jajci
* 1/2 skodelice kokosovega sladkorja
* 1/2 skodelice (3 zvrhane žlice) kokosovega jogurta
* 1 žlička kokosovega olja
* 1 skodelica polnozrnate pirine moke
* 1/2 skodelice rožičeve moke
* 1/2 vrečke vinskega kamna
* ščepec soli

DEKORACIJA:

* 1 žlica kokosovega jogurta
* borovnice (ali drugo sadje)
* 1 žlička medu

OPIS POSTOPKA: Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo v trd sneg, rumenjake pa penasto vmešamo s sladkorjem in dodamo jogurt, kokosovo olje ter nato še vse ostale suhe sestavine (obe moki, vinski kamen, sol). Na koncu masi primešamo sneg, damo v pekač, ki ga prej namastimo (ali obložimo s peki papirjem) in pečemo 30 - 35 minut na 175 stopinj. Postrežemo s kokosovim jogurtom, borovnicami in malo medu.

Rožičeva moka je na videz podobna kakavu, po okusu pa bolj karameli. Ima obilo vitaminov in vlaknin, zaradi naravno sladkastega okusa pa se odlično obnese pri sladicah - in še količino sladkorja lahko zaradi tega zmanjšamo. 

ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPTA PRIPRAVILA: Saša Zor in Malinca Nastja

 

* 2 jajci * 1/2 skodelice kokosovega sladkorja * 1/2 skodelice (3 zvrhane žlice) kokosovega jogurta * 1 žlička kokosovega olja * 1 skodelica polnozrnate pirine moke * 1/2 skodelice rožičeve moke * 1/2 vrečke vinskega kamna * ščepec soli Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo v trd sneg, rumenjake pa penasto vmešamo s sladkorjem in dodamo jogurt, kokosovo olje ter nato še vse ostale suhe sestavine (obe moki, vinski kamen, sol). Na koncu masi primešamo sneg, damo v pekač, ki ga prej namastimo (ali obložimo s peki papirjem) in pečemo 30 - 35 minut na 175 stopinj. Postrežemo s kokosovim jogurtom, borovnicami in malo medu. Rožičeva moka je na videz podobna kakavu, po okusu pa bolj karameli. Ima obilo vitaminov in vlaknin, zaradi naravno sladkastega okusa pa se odlično obnese pri sladicah - in še količino sladkorja lahko zaradi tega zmanjšamo. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.