VIDEO: Pečene breskve z jogurtom in lešniki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Pečene breskve z jogurtom in lešniki

Pozimi pečemo jabolka, poleti pa je sezona sočnih, sladkih breskev. Tudi te v pečici karamelizirajo in razvijejo slastni medeni okus. Jed je odličen zajtrk, malica ali pa sladica, ki se ji ne bodo mogli upreti tudi najzahtevnejši gostje.

Spodaj si lahko pogledaš video, ki sva ga posneli skupaj s Sašo Zor - Foodivo, ustvarjalko zdravih, hitrih in enostavnih receptov. V videu najdeš tudi recept rožičevo pecivo.  

SESTAVINE:

* 1 breskev - izkoščičena in prepolovljena
* 1 žlička kokosovega olja
* 1 žlička kokosovega sladkorja
* 2 žlici jogurta (kokosovega/grškega...)
* 1 žlička cimeta
* 1 žlica medu
* 1 žlica lešnikov

OPIS POSTOPKA: Vsako od polovičk breskev namažemo z malo kokosovega olja, v vdolbinico od pešk damo kokosov sladkor in izdatno posujemo s cimetom. Pečemo 20 minut na 180 stopinj. Vmes lešnike grobo zdrobimo in jih na hitro popražimo na suhi ponvi, da zlato porumenijo. Pečeno breskev obložimo z jogurtom, posujemo pražene lešnike, potrosimo s cimetom in pokapamo z medom.

ČAS PRIPRAVE: 25 min
RECEPTA PRIPRAVILA: Saša Zor in Malinca Nastja

* 1 breskev - izkoščičena in prepolovljena * 1 žlička kokosovega olja * 1 žlička kokosovega sladkorja * 2 žlici jogurta (kokosovega/grškega...) * 1 žlička cimeta * 1 žlica medu * 1 žlica lešnikov Vsako od polovičk breskev namažemo z malo kokosovega olja, v vdolbinico od pešk damo kokosov sladkor in izdatno posujemo s cimetom. Pečemo 20 minut na 180 stopinj. Vmes lešnike grobo zdrobimo in jih na hitro popražimo na suhi ponvi, da zlato porumenijo. Pečeno breskev obložimo z jogurtom, posujemo pražene lešnike, potrosimo s cimetom in pokapamo z medom.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.