VIDEO: kako pripraviti proseno kašo na dva načina
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: kako pripraviti proseno kašo na dva načina

S Hajdi sva pripravili res enostavna, hitra in zdrava recepta, primerna tako za dojenčke, malčke kot tudi mamice.

Jabolčna prosena kaša je odlična zdrava izbira za zajtrk, proseno kašo z zelenjavo pa lahko tako malčku kot sebi ponudiš za kosilo ali večerjo.

Video najdeš spodaj ...

Jabolčna prosena kaša 

SESTAVINE:
* 70 g prosene kaše
* 2 jabolki
* 20 g brusnic
* Za mamice po želji dodamo javorjev/agavin sirup ali med in ščepec cimeta.

OPIS POSTOPKA: Na vodi ali mleku skuhamo proseno kašo po navodilih iz embalaže. Jabolki olupimo in narežemo na manjše koščke ter damo v kuhalnik. Kuhamo na pari 15 minut. Koščke jabolka in proseno kašo damo v mešalnik, dodamo brusnice in zmiksamo v kašico.

Pri pripravi obroka za mamico lahko kaši dodamo tudi sladilo (po želji) in ščepec cimeta.

Prosena kaša z zelenjavo 

SESTAVINE:
* 80 g prosene kaše
* 1/2 bučke
* 100 g brokolija
* Za mamico dodamo še začimbe: himalajska sol, poper in origano.

OPIS POSTOPKA: Na vodi skuhamo proseno kašo po navodilih iz embalaže. Brokoli in bučke operemo in narežemo na manjše koščke te postavimo v kuhalnik. Kuhamo na pari 20 minut. Zelenjavo in proseno kašo zmiksamo v kašico.

Pri pripravi obroka za mamico zelenjave ne miksamo. Kaši dodamo ščepec soli, popra in origana ter jo postrežemo kot prilogo zraven zelenjave. Poleg si lahko pripravimo tudi zrezek pečen na kokosovem olju ali tofu.

Za pripravo receptov sva uporabili kuhalnik, soparnik, sterilizator in mešalnik Babymoov - Nutribaby iz spletne trgovine Hajdi.si

ČAS PRIPRAVE: 30 min

RECEPT PRIPRAVILI: Malinca Nastja in Hajdi Korošec Jazbinšek

* 70 g prosene kaše* 2 jabolki* 20 g brusnic* Za mamice po želji dodamo javorjev/agavin sirup ali med in ščepec cimeta. Na vodi ali mleku skuhamo proseno kašo po navodilih iz embalaže. Jabolki olupimo in narežemo na manjše koščke ter damo v kuhalnik. Kuhamo na pari 15 minut. Koščke jabolka in proseno kašo damo v mešalnik, dodamo brusnice in zmiksamo v kašico. Pri pripravi obroka za mamico lahko kaši dodamo tudi sladilo (po želji) in ščepec cimeta.
Želiš oddati svoj recept?