VIDEO: Drožalinke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Drožalinke

Na obisku pri meni je bila Anita Šumer, mojstrica peke z drožmi, ki mi je dokazala, da uporaba droži sploh ni tako komplicirana, kot bi si mislili.

Spekli sva odlične palačinke z drožmi, ki sva jih igrivo poimenovali drožalinke.

Mmmm, neverjetno dobro. Postala sem prava drožomanka in verjamem, da boš tudi ti. V videu te čaka tudi postopek priprave droži, za katere ne potrebuješ nič drugega kot rženo moko in vodo. ;)

SESTAVINE:
* 200 g mleka
* 80 do 90 g droži
* 2 jajci
* 300 g pirine bele moke iz ekološke pridelave
* 3 ščepce himalajske soli
* 2 ščepca mlete vanilje
* kokosovo olje 
* breskve, borovnice, arašidovo maslo, agavin sirup za nadev

OPIS POSTOPKA:
Zmešamo droži in mleko ter dodamo dve jajci in 3 ščepce soli. Zopet premešamo. Nato dodamo pirino belo moko in spet premešamo. Na koncu vmešamo še dva ščepca mlete vanilje.

Maso za palačinke pustimo približno 3 ure pokrito na sobni temperaturi, potem pa jo damo v hladilnik. Če jo potrebujemo prej kot naslednji dan, jo pustimo kar na sobni temperaturi. Masa naraste in postane puhasta.

Drožalinke pečemo v ponvi na kokosovem olju. Če imamo veliko ponev, naredimo vanjo več manjših kupčkov, ki jih popečemo na obeh straneh. Palačinke so, ko se spečejo, puhaste v stilu ameriških palačink.

Postrežemo s poljubnim nadevom. Midve sva uporabili na koščke narezane breskve, borovnice, agavin sirup in arašidovo maslo.

ČAS PRIPRAVE: priprava zmesi z vzahajanjem + 10 min peka
RECEPT PRIPRAVILI: Anita Šumer in Malinca Nastja

* 200 g mleka * 80 do 90 g droži * 2 jajci * 300 g pirine bele moke iz ekološke pridelave * 3 ščepce himalajske soli * 2 ščepca mlete vanilje * kokosovo olje  * breskve, borovnice, arašidovo maslo, agavin sirup za nadev Zmešamo droži in mleko ter dodamo dve jajci in 3 ščepce soli. Zopet premešamo. Nato dodamo pirino belo moko in spet premešamo. Na koncu vmešamo še dva ščepca mlete vanilje. Maso za palačinke pustimo približno 3 ure pokrito na sobni temperaturi, potem pa jo damo v hladilnik. Če jo potrebujemo prej kot naslednji dan, jo pustimo kar na sobni temperaturi. Masa naraste in postane puhasta. Drožalinke pečemo v ponvi na kokosovem olju. Če imamo veliko ponev, naredimo vanjo več manjših kupčkov, ki jih popečemo na obeh straneh. Palačinke so, ko se spečejo, puhaste v stilu ameriških palačink. Postrežemo s poljubnim nadevom. Midve sva uporabili na koščke narezane breskve, borovnice, agavin sirup in arašidovo maslo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.