VIDEO: Domači Milch Schnitte
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Domači Milch Schnitte

1

Zelo znana otroška sladica Kinder Milch Schnitte v domači izvedbi. Priprava je zelo hitra, enostavna in rezultat je odlična zdrava sladica. Brez slabe vesti jo lahko ponudite tudi svojim otrokom.

Spodaj najdeš tudi video recept, ki sta ga pripravljali Malincina ambasadorka Taja Cekuta in Malinca Nastja. 

SESTAVINE:
Biskvit:
* 4 jajca
* 4 žlice medu 
* 5 žlic 100 % kakava
* 5 žlic pirine bele moke
Mlečna krema:
* 250 g mascarpone
* 100 ml tekoče sladke smetane
* 1 žlička konjak glukomanana za zgostitev kreme (na voljo tudi v prodajalnah DM in hipermarketih Mercator)
* 2 žlici medu
* 1 velika žlica nastrganega kokosa

OPIS POSTOPKA: 
Biskvit: Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo v trd sneg. K rumenjakom dodamo med in stepamo z električnim mešalnikom tako dolgo, da se nam masa poveča in dobimo kremasto strukturo. Počasi dodajamo kakav in moko ter rahlo premešamo. Žlico po žlico dodajamo sneg in sproti mešamo kar z žlico ali lopatko. Mešamo počasi, vendar tako dolgo, da dobimo homogeno zmes. Na velik pekač (tistega, ki gre čez celo pečico ali lahko pa tudi manjšega 20x40 cm - v videju smo uporabili le-tega) damo peki papir in biskvit na tanko razmažemo po papirju. Pečemo na 180 stopinjah 6 minut.

Krema: Medtem ko se biskvit peče pripravimo kremo. Smetano najprej stepemo in jo na to zmešamo z mascarpone sirom. Dodamo še konjak glukomanan, med in kokos in premešamo z električnim mešalnikom na nizki hitrosti. Biskvit ohladimo, ga prerežemo na pol in odstranimo iz papirja. Na eno polovico namažemo vso kremo in prekrijemo z drugim delom biskvita. Pecivo je dobro takoj, še boljše pa je če ga pustimo za par ur v hladilniku.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut 

 

 

 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Nina Krašna

Super :)