VIDEO: Beljakovinski browniji in muffini
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Beljakovinski browniji in muffini

Beljakovinski browniji

SESTAVINE:
* 3 srednje velike banane
* 15 g beljakovin v prahu okus čokolada
* 20 g 100% kakava v prahu
* 160 g arašidovega masla
* 45 g temne čokolade

OPIS POSTOPKA: V večji posodi zmečkamo banane, dodamo beljakovine v prahu, kakav v prahu ter arašidovo maslo. Maso dobro premešamo z žlico, da ni več sledi večjih koščkov banane in da se sestavine lepo združijo. Položimo v naprej pripravljen pekač obložen s peki papirjem in po vrhu položimo koščke čokolade za peko. V prehodno ogreti pečici za 175 stopinj pečemo 20 minut.

Beljakovinski muffini

SESTAVINE:
* 50 g beljakovin v prahu okus čokolada
* 90 g kokosove ali mandljeve moke
* 2 žlici 100% kakava
* 1 žlička pecilnega praška (iz vinskega kamna)
* 1 banana
* 200 g oz. 5 žlic kisle smetane ali grškega jogurta
* 4 beljaki
* 50 g nasekljane temne čokolade

OPIS POSTOPKA: Zmešamo vse suhe sestavine: čokoladne beljakovine, kokosovo ali mandljevo moko, kakav ter pecilni prašek. V smoothie makerju ali s paličnim mešalnikom zmešamo banano in kislo smetano in jo dodamo suhi mešanici. Dodamo še sneg iz 4 beljakov in vse skupaj počasi premešamo kar z žlico.

V pekač za mafine damo papirnate modelčke ali pa uporabimo silikonske modelčke za mafine. Napolnimo jih na 2/3, saj se še masa rahlo dvigne.

Posujemo jih še s temno čokolado in jih damo v pečico na 180 stopinj za 15 minut.

* 3 srednje velike banane * 15 g beljakovin v prahu okus čokolada * 20 g 100% kakava v prahu * 160 g arašidovega masla * 45 g temne čokolade V večji posodi zmečkamo banane, dodamo beljakovine v prahu, kakav v prahu ter arašidovo maslo. Maso dobro premešamo z žlico, da ni več sledi večjih koščkov banane in da se sestavine lepo združijo. Položimo v naprej pripravljen pekač obložen s peki papirjem in po vrhu položimo koščke čokolade za peko. V prehodno ogreti pečici za 175 stopinj pečemo 20 minut.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.