Veganski Bounty sladoled
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganski Bounty sladoled

Domači sladoled se zlahka kosa z običajnimi sladoledi, ki so na voljo v trgovinah, dvoma o tem, kateri je bolj zdrav pa seveda ni.



SESTAVINE:

Sladoled:

* 1 pločevinka kokosovega mleka

* 5 zvrhanih žlic kokosove moke

* 1 banana

* 1 velika žlica agavinega sirupa

* polovica stoka vanilije

Čokoladni preliv

* 3 velike žlice surovega kakava v prahu

* 1 žlica agavinega sirupa

* 0,5 dcl kokosovega mleka

* mala žlička agar agarja



OPIS POSTOPKA: Najprej narežemo banano na koščke in jo damo v zmrzovalnik za nekaj ur, da zamrzne, prav tako pa damo v hladnilnik pločevinko kokosovega mleka vsak kakšno uro pred uporabo. Ko naša banana zamrzne, lahko pričnemo s pripravo. Prevodno odpremo pločevinko kokosovega mleka in pri tem pazimo, da je ne obračamo preveč, da gostejši del ostane na vrhu - le to gosto zmes bomo uporabili, tekočino, ki je na dnu bomo pa uporabili za čokoladni preliv ali za naš nasledni smoothie, zato je ne zavržite. Kokosovi kremi, ki smo jo dali v blender dodamo koščke zmrznene banane, kokosovo moko (ali sveže koščke kokosovega mesa - če ga imate), postrgan strok vanilije in žlico agavinega sirupa (za nevegansko različico lahko uporabite tudi med, enako pa bodo delovali tudi drugi sladkorji in sladila). Zblendamo, damo v posodico in zamrznemo še za dodatne pol ure do uro - odvisno kakšno konsistenco želite in od vašega zmerzovalnika. Bounty ni pravi brez čokoladnega preliva! Za ta okusen čokoladni obliv le zmešate vse setavine, ki naj bodo sobne temperature, nato pa jih postavite v hladnilnik, da se preliv zgosti. P.S. če imate napravo za pripravo sladoleda jo uporabite, da bo vaš sladoled še boljši :)



RECEPT PRIPRAVILA: Ksenija Zupanc 


,Sladoled: ,* 1 pločevinka kokosovega mleka ,* 5 zvrhanih žlic kokosove moke ,* 1 banana ,* 1 velika žlica agavinega sirupa ,* polovica stoka vanilije ,Čokoladni preliv ,* 3 velike žlice surovega kakava v prahu ,* 1 žlica agavinega sirupa ,* 0,5 dcl kokosovega mleka ,* mala žlička agar agarja , , Najprej narežemo banano na koščke in jo damo v zmrzovalnik za nekaj ur, da zamrzne, prav tako pa damo v hladnilnik pločevinko kokosovega mleka vsak kakšno uro pred uporabo. Ko naša banana zamrzne, lahko pričnemo s pripravo. Prevodno odpremo pločevinko kokosovega mleka in pri tem pazimo, da je ne obračamo preveč, da gostejši del ostane na vrhu - le to gosto zmes bomo uporabili, tekočino, ki je na dnu bomo pa uporabili za čokoladni preliv ali za naš nasledni smoothie, zato je ne zavržite. Kokosovi kremi, ki smo jo dali v blender dodamo koščke zmrznene banane, kokosovo moko (ali sveže koščke kokosovega mesa - če ga imate), postrgan strok vanilije in žlico agavinega sirupa (za nevegansko različico lahko uporabite tudi med, enako pa bodo delovali tudi drugi sladkorji in sladila). Zblendamo, damo v posodico in zamrznemo še za dodatne pol ure do uro - odvisno kakšno konsistenco želite in od vašega zmerzovalnika. Bounty ni pravi brez čokoladnega preliva! Za ta okusen čokoladni obliv le zmešate vse setavine, ki naj bodo sobne temperature, nato pa jih postavite v hladnilnik, da se preliv zgosti. P.S. če imate napravo za pripravo sladoleda jo uporabite, da bo vaš sladoled še boljši :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.