Umešana jajca z zelenjavo
SESTAVINE:
* 2 jajci
* ½ čebule
* ½ bučke
* ¼ paprike
* himalajska sol
* poper
* timijan
* olivno olje
* parmezan
OPIS POSTOPKA: V posodici razžvrkljamo jajci ter dodamo sol, poper in timijan. Čebulo sesekljamo, bučke in papriko narežemo na majhne koščke. Na olivnem olju popražimo čebulo, da postekleni, nato popražimo še bučke in papriko. Pražimo nekje 10 minut. Na zelenjavo vlijemo jajca in pečemo na nizki temperaturi ter nenehno mešamo, da jajca ostanejo lepo rahla. Jajca odstavimo s kuhalnika, ko postanejo kremasta, vendar so še nekoliko redkejša, kot si želimo. Nadaljujemo z mešanjem, in ko dobijo želeno gostoto, nanje naribamo parmezan in takoj postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja
Komentarji (0)