Tortilje po mehiško s piščancem
SESTAVINE:
* 1 velika čebula
* 300 g piščančjega fileja
* 1 konzerva koruze
* 1 konzerva rdečega fižola
* 2 paradižnika
* 1 rdeča paprika
* 200 g naribanega light sira
* kokosovo olje
* tortilje
* sol
* poper
* peteršilj
OPIS POSTOPKA: Čebulo nasekljamo in jo na olju prepražimo da postekleni. Dodamo na koščke narezano meso in ga dušimo približno 10 minut. V ponev dodamo fižol, koruzo, na koščke narezano papriko in konzervo paradižnika. Vse skupaj posolimo, popopramo in posujemo s peteršiljem ter premešamo. Pustimo da odvečna tekočina izpari. Tortilje napolnimo z maso in jih zavite položimo v pekač. Na koncu posujemo z naribanim sirom in jih pečemo v pečici na 200°C približno 15 minut.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dragana
Malinca Natalija
Hojla,recept zadošča za 3-4 osebe.
Lep pozdrav!
teodora filipović
za koliko oseb je čemi lahko nekdo pove!