VIDEO: Mehiške tortilje

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

S Filipom sva v 16. oddaji Vesela žlica pripravljala mehiško pojedino. Domače mehiške tortilje s pradižnikovo in guacamole omakico ... seveda na zdrav, hiter in simpatičen način.

Tortilje

Najine tortilje se ti reees splača poskusit. Navdušenje vseh za mizo je zagotovljeno!

SESTAVINE za tortilje: 
* 250 g bio pšenične moke
* 150 ml vroče vode
* ščepec soli

OPIS POSTOPKA: Moki dodamo sol in vročo vodo, premešamo in nato zamesimo v testo. Razdelimo ga na 8 enakih delov in iz njih oblikujemo kroglice. Kroglice tik pred peko na pomokani površini razvaljamo v kroge. Kroge popečemo v nenamaščeni ponvi za palačinke na vsaki strani nekaj minut. Pečene tortilje pokrijemo s krožnikom, da ostanejo mehke. Tortilje nadevamo s pripravljeno mesno omako, sirom in salsami.

SESTAVINE za mesno omako:
* 400 g mlete puste govedine
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* 1 feferon
* 1 korenček 
* 1 rdeča paprika
* 400 g pelatov v koščkih 
* začimbe: sol, paprika v prahu, bazilika
* 150 g vložene koruze
* 150 g vloženega rdečega fižola 
* 1 žlica olivnega olja

OPIS POSTOPKA: Sesekljamo čebulo in česen ter prepražimo na olivnem olju. Nato dodamo mleto meso in vse skupaj prepražimo, da se meso lepo zapeče. Dodamo zelenjavo: sesekljano papriko, feferon (pekoč ali nepekoč), korenček, pelate in začimbe. Pražimo 20 minut na srednji temperaturi. Zadnjih 5 minut kuhanja dodamo še fižol in koruzo.

SESTAVINE za paradižnikovo salso:
* 1 konzerva celih pelatov brez soka
* malo pora (ali čebule)
* 1 strok česna
* 1 šopek svežega peteršilja
* 1 žlička soli
* ščepec popra

OPIS POSTOPKA: Vse sestavine zmešamo v blenderju. Tekočino, ki nam je ostala od pelatov lahko prilijemo mesni omaki.

SESTAVINE za guacamole omako:
* 1 zrel avokado
* mali košček čebule 
* par kapljic soka limone
* 1 žlica kisle smetane
* sol in poper 

OPIS POSTOPKA: Avokadu odstranimo olupek in koščico ter ga skupaj s čebulo, limoninim sokom, kislo smetano in začimbami spasiramo s paličnim mešalnikom. 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek