Torta z malinovim pirejem brez pečenja
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Torta z malinovim pirejem brez pečenja

SESTAVINE:

Piškotno dno:

* 250 g polnozrnatih piškotov

* 120 g masla (kokosovega olja)



Malinov pire:

* 300 g svežih malin

* sok polovice limone

* 150 g kokosovega sladkorja



Krema:

* 450 g sirnega namaza

* 3 žlice sladkorja v prahu

* 600 ml sladke smetane za stepanje

* 2 čž agar agar-ja



OPIS POSTOPKA: Priprava piškotnega dna: V posodi na nizki temperaturi počasi raztopimo maslo. Posodo odstavimo in počakamo, da se maslo nekoliko ohladi. V električnem sekljalniku drobno zmeljemo piškote. Zmlete piškote stresemo v skledo, prilijemo ohlajeno stopljeno maslo in dobro premešamo. Po dnu razporedimo piškotno zmes in jo z dlanjo dobro pritisnemo ob dno pekača, da naredimo lepo piškotno podlago. Pekač shranimo v hladilnik. Priprava malinovega pireja: Maline stresemo v posodo, jih potrosimo s sladkorjem in prelijemo z limoninim sokom. Kuhamo na zmerni temperaturi, da počasi zavre ter občasno premešamo, da se sladkor ne zažge. Ko zavre, kuhamo še toliko časa da se maline razpustijo nato pa jih pretlačimo z paličnim mešalnikom, da dobimo gostejšo maso oz pire. Sadni pire ohladimo. Priprava kreme: Sirni namaz, sladkor v prahu in 400 g smetane z električnim mešalnikom dobro premešamo, da dobimo gladko kremasto zmes. Ostalo smetano segrejemo skoraj do vrenja in vanjo vmešamo agar agar, ki smo ga predhodno namočili v mrzli vodi in ga nato dodamo masi ter skupaj z malinami še enkrat premešamo. Vsebino pretresemo v tortni model preko piškotnega dna in postavimo v hladilnik za 5 do 6 ur ali čez noč, da se strdi, nato pa pazljivo odstanimo tortni obod ter torto okrasimo po želji (lahko tudi z malinovim pirejem) ali pa jo postrežemo kar tako.

ČAS PRIPRAVE: 45 min + hlajenje

RECEPT PRIPRAVILA: Danica Brnot


,Piškotno dno: ,* 250 g polnozrnatih piškotov ,* 120 g masla (kokosovega olja) , ,Malinov pire: ,* 300 g svežih malin ,* sok polovice limone ,* 150 g kokosovega sladkorja , ,Krema: ,* 450 g sirnega namaza ,* 3 žlice sladkorja v prahu ,* 600 ml sladke smetane za stepanje ,* 2 čž agar agar-ja , , Priprava piškotnega dna: V posodi na nizki temperaturi počasi raztopimo maslo. Posodo odstavimo in počakamo, da se maslo nekoliko ohladi. V električnem sekljalniku drobno zmeljemo piškote. Zmlete piškote stresemo v skledo, prilijemo ohlajeno stopljeno maslo in dobro premešamo. Po dnu razporedimo piškotno zmes in jo z dlanjo dobro pritisnemo ob dno pekača, da naredimo lepo piškotno podlago. Pekač shranimo v hladilnik. Priprava malinovega pireja: Maline stresemo v posodo, jih potrosimo s sladkorjem in prelijemo z limoninim sokom. Kuhamo na zmerni temperaturi, da počasi zavre ter občasno premešamo, da se sladkor ne zažge. Ko zavre, kuhamo še toliko časa da se maline razpustijo nato pa jih pretlačimo z paličnim mešalnikom, da dobimo gostejšo maso oz pire. Sadni pire ohladimo. Priprava kreme: Sirni namaz, sladkor v prahu in 400 g smetane z električnim mešalnikom dobro premešamo, da dobimo gladko kremasto zmes. Ostalo smetano segrejemo skoraj do vrenja in vanjo vmešamo agar agar, ki smo ga predhodno namočili v mrzli vodi in ga nato dodamo masi ter skupaj z malinami še enkrat premešamo. Vsebino pretresemo v tortni model preko piškotnega dna in postavimo v hladilnik za 5 do 6 ur ali čez noč, da se strdi, nato pa pazljivo odstanimo tortni obod ter torto okrasimo po želji (lahko tudi z malinovim pirejem) ali pa jo postrežemo kar tako.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.