TOP 5 izdelkov za 1 leto starega otroka

TOP 5 izdelkov za 1 leto starega otroka

sadna-kasica-z-ajdovimi-kosmiciVečkrat dobimo vprašanje kaj priporočamo za otroke, zato sem se odločila da napišem seznam TOP izdelkov našega malinčeka Aljaža. Mogoče pa dobite kakšno idejo za popestritev jedilnika vaših malčkov:

1.  Brusnice iz ekološke pridelave: otroški bombončki. Aljaž jih ima zeeeelo rad. Stresem mu jih na njegovo mizico in potem jih pobira in daje v usta. Poleg vseh zdravilnih učinkovin brusnic, vadi še t.i. pincetni prijem. Je pa to tudi tistih 15-20 minut, ki jih lahko ima mami za sebe, saj je 100% skoncentriran samo na prijemanje in prežvekovanje :)

2. Polnozrnat pirin zdrob iz ekološke pridelave: najboljša večerja. Do nedavnega sem ga kuhala v vodi, riževem in ovsenem mleku, sedaj pa ga večino kuham že na kravjem mleku.  Aljaž ga obožuje. Včasih mu notri vmešam še malo banane, borovnic ali pa kakšno drugo sadje. Poskusila sem dodati tudi presni kakav, vendar ga Aljaž ne mara. Zato mu včasih raje dodam malo rožiča v prahu.

3. Ajdovi kosmiči iz ekološke pridelave: najboljši v sadnih kašicah. Ugotovila sem, da ima zelo rad okus ajde. Tako so sedaj pri nas velikokrat na jedilniku razne sadne kašice z ajdovimi kosmiči, ajdovi žganci, ajdove palačinke itd. Super se podajo k breskvam (trenutno uporabljam domače zamrznjene, ker še ni sezona za breskve). So pa ajdovi kosmiči zelo mehki, mislim, da je to razlog da jih ima Aljaž najrajši med vsemi kosmiči iz Malince.

4. Kokosovo olje iz ekološke pridelave: vsestransko uporaben. Uporabljam ga tako v prehrani kot tudi v kozmetične namene. Na kokosovem olju mu spečem palačinke, ''šmorn'', razne polpete … vmešam ga tudi v žitne kašice. Uporabljam pa ga tudi za suho kožo, za rdečo ritko in pa najboljše: za ''buške''. Saj poznate, ko babice pravijo, da je treba mesto, kjer se otrok udari hitro namazati z maslom … no ker je pri nas vedno pri roki kokosovo olje sem poskusila s tem in preverjeno DELUJE.

5. Prosena kaša iz ekološke pridelave: na dva načina. Skuham mu jo na vodi in potem dodam skuhana in pretlačena jabolka (čežano). To je še posebej dobro za v termo posodico in za na pot. Med kuho dodam še ščep vanilije. Njami. Če kaj ostane, seveda poje mami :) Drugi način pa je skuhana prosena kaša v mleku, tudi tukaj dodam vanilijo ali pa čisto malo cimeta. Odlično za zajtrk ali večerjo.

RECEPTE PRIPRAVILA: Malinca Andreja  


Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.