Tikka masala piščanec
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Tikka masala piščanec

Tikka masala je bogata in okusna kremna jed, katera osnova je piščanec, servira pa se lahko z različnimi prilogami. Tikka masala ima pestro zgodovino, saj si originalni recept lasti kar nekaj restavracij. Čeprav se Velika Britanija ne ponaša ravno z nazivom kulinarične destinacije pa velja precej verjetna teorija, da je recept nastal ravno tam. V sredini 20. stoletja je namreč veliko Indijcev imigriralo na veliki otok in s sabo so prinesli svojo ljubezen do raznobarvnih začimb in okusnih receptov. Tako je neki kuhar v eni izmed indijskih restavracij, ki so v tistem času pričele polniti kulinarično ponudbo Anglije, zbral različne tipične indijske začimbe, napravil mešanico in kaj kmalu skuhal prvi tikka masala. Pripravljeno je bilo vsem všeč in tako se je recept hitro razširil širom sveta. Ekipa Spicentice je uporabila originalni recept in pripravila mešanico vseh začimb, ki jih potrebujemo, da iz navadnega piščanca pripravimo piščanca z vrhunsko omako s prijetno aromo in okusom. Tikka masalo si lahko pripravimo tudi sami. Mešanici začimb vsebuje papriko, mleti cimet, mleti koriander, čili v prahu, garam masala (mleti cimet, mleti črni poper, mleti klinčki, mleti kardamom) dodamo piščanca in ostale sestavine in navadni piščanec se bo spremenil v piščanca z vrhunsko omako s prijetno aromo in okusom.



SESTAVINE:

* 2 piščančji fileji

* 1 velika čebula

* 1 strok česna

* 1 rezina svežega ingverja (prbl. 1 cm)

* 100 ml konzerviranih paradižnikov (pelati)

* 50 ml kreme za kuhanje

* 1 vejica svežega koriandra (po želji za dekoracijo)

* pol čajne žličke limoninega soka

* 3 žlice jedilnega olja (olivno ali kokosovo)

* pol čajne žličke soli

* zavojček začimb Spicentice Tikka masala piščanec (vsebuje papriko, mleti cimet, mleti koriander, čili v prahu, mleti cimet, mleti črni poper, mleti klinčki, mleti kardamom)



OPIS POSTOPKA: Na drobno narežemo polovico čebule, česna in ingverja (ostalo polovico pustimo za omako). Piščanca narežemo na koščke velike za en ugriz in vse skupaj zmešamo z začimbami (sachet 1), dodamo malo soli in mariniramo pol ure. V ponev damo par kapljic oljčnega olja in vanjo položimo koščke piščanca ter popečemo za 3-5 minut. Piščanca odstavimo. V posodi na olju prepražimo čebulo, dodamo nariban ingver in česen ter malo prepražimo. Dodamo pelate in vrečko začimb (sachet 2), sol in limonin sok. Dodamo piščanca in nežno kuhamo 10 minut v pokriti posodi. Nato premešamo in dodamo smetano za kuhanje in malo tople vode, v kolikor je omaka pregosta. Tako kuhamo še 5 minut dokler ni piščanec dovolj mehak. Serviramo skupaj z navadnim rižem. Recept je primeren za 3 osebe, uporabila pa sem polovico začimb iz obeh vrečkic iz paketa Spicentice.

ČAS PRIPRAVE: 50 min

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.


,* 2 piščančji fileji ,* 1 velika čebula ,* 1 strok česna ,* 1 rezina svežega ingverja (prbl. 1 cm) ,* 100 ml konzerviranih paradižnikov (pelati) ,* 50 ml kreme za kuhanje ,* 1 vejica svežega koriandra (po želji za dekoracijo) ,* pol čajne žličke limoninega soka ,* 3 žlice jedilnega olja (olivno ali kokosovo) ,* pol čajne žličke soli ,* zavojček začimb Spicentice Tikka masala piščanec (vsebuje papriko, mleti cimet, mleti koriander, čili v prahu, mleti cimet, mleti črni poper, mleti klinčki, mleti kardamom) , , Na drobno narežemo polovico čebule, česna in ingverja (ostalo polovico pustimo za omako). Piščanca narežemo na koščke velike za en ugriz in vse skupaj zmešamo z začimbami (sachet 1), dodamo malo soli in mariniramo pol ure. V ponev damo par kapljic oljčnega olja in vanjo položimo koščke piščanca ter popečemo za 3-5 minut. Piščanca odstavimo. V posodi na olju prepražimo čebulo, dodamo nariban ingver in česen ter malo prepražimo. Dodamo pelate in vrečko začimb (sachet 2), sol in limonin sok. Dodamo piščanca in nežno kuhamo 10 minut v pokriti posodi. Nato premešamo in dodamo smetano za kuhanje in malo tople vode, v kolikor je omaka pregosta. Tako kuhamo še 5 minut dokler ni piščanec dovolj mehak. Serviramo skupaj z navadnim rižem. Recept je primeren za 3 osebe, uporabila pa sem polovico začimb iz obeh vrečkic iz paketa Spicentice.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.