Testenine bolognese

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:Testenine bolognese
* 500 g mletega mesa
* testenine po izbiri

* olivno olje
* 0,5 dcl belega vina
* 400 g paradižnikove mezge
* 1 čebula
* 3 korenčki
* 1 strok česna
* 50 g omega mešanice semen
* peteršilj
* timijan
* himalajska sol
* poper
* bazilika
* rdeča paprika


OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju prepražimo na dobro nasekljano čebulo in nariban korenček. Nato dodamo mleto meso, ki ga predhodno malo posolimo. Pražimo toliko časa, da se meso malce obarva. Prelijemo s kakovostnim vinom in kuhamo tako dolgo, da vino povre.

Dodamo paradižnikovo mezgo in nasekljan česen, peteršilj. Začinimo s timijanom, baziliko in rdečo papriko. Po okusu še solimo in popramo. Pustimo kuhati še kakšnih 10 minut.

Posebej skuhamo testenine, ki jih nato polijemo z vročo omako. In posujemo z omega mešanico semen.

ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek