Tawa pulao
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Tawa pulao

SESTAVINE: 

* 1 skodelica basmati riža

* 4 skodelice vode

* 2-3 kaplje olja

* sol

* 2 paradižnika

* 1 čebula

* cca 1 cm ingverja

* 2 stroka česna

* 1/4 žlice čilija v prahu

* 1/4 žlice kurkume

* 2 žlici pav bhaji masale

* 1/2 žlice kuminovih semen

* 2 žlici olja

* 1 manjši korenček

* 1 krompir

* 1/2 skodelice graha svežega ali zamrznjenega

* sol

* koriander ali peteršilj



OPIS POSTOPKA:




  1. Riž speremo pod hladno vodo, dokler voda ne postane prozorna in čista. Tako odplaknemo odvečen škrob in se izognemo lepljivemu rižu.

  2. Riž namočimo v vodi za cca 30 minut. Nato ga ocedimo in skuhamo z 4 skodelicami vode v katero smo kapnili olje in dodali sol. Riž kuhamo v pokriti posodi. Ko je kuhan, ga ohladimo.

  3. Na pari skuhamo korenček, krompir in grah.

  4. Korenček in krompir olupimo in shranimo za pozneje.

  5. V voku segrejemo olje (po želji tudi košček masla). Dodamo kuminova semena in jih cvremo, dokler ne porjavijo.

  6. Dodamo na drobno narezano čebulo in jo pražimo dokler ne postane prozorna.

  7. Dodamo nariban ingver in česen in prepražimo.

  8. Nato dodamo sesekljan paradižnik in dobro premešamo.

  9. Dodamo začimbe: kurkumo, čili in pav bhaji masalo. Dobro premešamo in kuhamo par minut.

  10. Nato dodamo na kocke narezan krompir, korenček in grah. Solimo ter vse skupaj dobro premešamo.

  11. Na koncu dodamo v vok dodamo basmati riž in ponovno dobro premešamo.

  12. Jed okrasimo s peteršiljem ali koriandrom.

  13. Postrežemo s piščancem in jogurtom ali s kumarično solato.



RECEPT PRIPRAVILA: Mateja Bolčina


  ,* 1 skodelica basmati riža ,* 4 skodelice vode ,* 2-3 kaplje olja ,* sol ,* 2 paradižnika ,* 1 čebula ,* cca 1 cm ingverja ,* 2 stroka česna ,* 1/4 žlice čilija v prahu ,* 1/4 žlice kurkume ,* 2 žlici pav bhaji masale ,* 1/2 žlice kuminovih semen ,* 2 žlici olja ,* 1 manjši korenček ,* 1 krompir ,* 1/2 skodelice graha svežega ali zamrznjenega ,* sol ,* koriander ali peteršilj , , Riž speremo pod hladno vodo, dokler voda ne postane prozorna in čista. Tako odplaknemo odvečen škrob in se izognemo lepljivemu rižu. Riž namočimo v vodi za cca 30 minut. Nato ga ocedimo in skuhamo z 4 skodelicami vode v katero smo kapnili olje in dodali sol. Riž kuhamo v pokriti posodi. Ko je kuhan, ga ohladimo. Na pari skuhamo korenček, krompir in grah. Korenček in krompir olupimo in shranimo za pozneje. V voku segrejemo olje (po želji tudi košček masla). Dodamo kuminova semena in jih cvremo, dokler ne porjavijo. Dodamo na drobno narezano čebulo in jo pražimo dokler ne postane prozorna. Dodamo nariban ingver in česen in prepražimo. Nato dodamo sesekljan paradižnik in dobro premešamo. Dodamo začimbe: kurkumo, čili in pav bhaji masalo. Dobro premešamo in kuhamo par minut. Nato dodamo na kocke narezan krompir, korenček in grah. Solimo ter vse skupaj dobro premešamo. Na koncu dodamo v vok dodamo basmati riž in ponovno dobro premešamo. Jed okrasimo s peteršiljem ali koriandrom. Postrežemo s piščancem in jogurtom ali s kumarično solato.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.