Tabuleh s kvinojo

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:Tabuleh s kvinojo300x200
* 1 skodelica kvinoje
* 2 skodelici vode
* 1/4 skodelice olivnega olja
* 2 velika paradižnika
* 1/2 skodelice sesekljane mlade čebule
* 2/3 skodelice sesekljanega peteršilja
* 1/2 skodelice seskljane sveže mete
* 2 žlici limoninega soka
* sol
* poper


OPIS POSTOPKA: Kvinojo speremo s hladno vodo.
Zavremo 2 skodelici vode, solimo, dodamo kvinojo in kuhamo približno 15 minut oziroma dokler vsa voda ne izpari.
Ko se kvinoja nekoliko ohladi jo speremo pod hladno vodo – za solato potrebujemo popolnoma ohlajeno kvinojo.
Paradižnike operemo, očistimo in zrežemo na manjše koščke. Nato pa vse sestavine stresemo v večjo solatno skledo ter vse skupaj dobro premešamo. Solato začinimo s soljo, limoninim sokom in olivnim oljem.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Petra Kavšek

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek