Tabuleh s kvinojo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Tabuleh s kvinojo

SESTAVINE:

* 1 skodelica kvinoje

* 2 skodelici vode

* 1/4 skodelice olivnega olja

* 2 velika paradižnika

* 1/2 skodelice sesekljane mlade čebule

* 2/3 skodelice sesekljanega peteršilja

* 1/2 skodelice seskljane sveže mete

* 2 žlici limoninega soka

* sol

* poper



OPIS POSTOPKA: Kvinojo speremo s hladno vodo. Zavremo 2 skodelici vode, solimo, dodamo kvinojo in kuhamo približno 15 minut oziroma dokler vsa voda ne izpari. Ko se kvinoja nekoliko ohladi jo speremo pod hladno vodo – za solato potrebujemo popolnoma ohlajeno kvinojo. Paradižnike operemo, očistimo in zrežemo na manjše koščke. Nato pa vse sestavine stresemo v večjo solatno skledo ter vse skupaj dobro premešamo. Solato začinimo s soljo, limoninim sokom in olivnim oljem.

ČAS PRIPRAVE: 30 min

RECEPT PRIPRAVILA: Petra Kavšek


,* 1 skodelica kvinoje ,* 2 skodelici vode ,* 1/4 skodelice olivnega olja ,* 2 velika paradižnika ,* 1/2 skodelice sesekljane mlade čebule ,* 2/3 skodelice sesekljanega peteršilja ,* 1/2 skodelice seskljane sveže mete ,* 2 žlici limoninega soka ,* sol ,* poper , , Kvinojo speremo s hladno vodo. Zavremo 2 skodelici vode, solimo, dodamo kvinojo in kuhamo približno 15 minut oziroma dokler vsa voda ne izpari. Ko se kvinoja nekoliko ohladi jo speremo pod hladno vodo – za solato potrebujemo popolnoma ohlajeno kvinojo. Paradižnike operemo, očistimo in zrežemo na manjše koščke. Nato pa vse sestavine stresemo v večjo solatno skledo ter vse skupaj dobro premešamo. Solato začinimo s soljo, limoninim sokom in olivnim oljem.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.