Ste zmedeni, ko slišite za prehranska dopolnila?

Ste zmedeni, ko slišite za prehranska dopolnila?

Dandanes smo v trgovini ali lekarni pred veliko polico prehranskih dopolnil upravičeno zmedeni in ne vemo, kaj izbrati. Na trgu je vse več zdravih proizvodov, prav tako imamo vse več informacij o zdravem načinu življenja. Mnogi dejavniki osiromašijo še tako zdrav jedilnik in ravno zato so prehranski dodatki ključnega pomena.

Kaj v resnici so prehranska dopolnila?

Prehranska dopolnila niso zdravila, njihov namen je dopolnjevati običajno prehrano in snovi, ki nam jih primanjkuje. Vsak posameznik je zgodba zase in tako se tudi prehranska dopolnila, ki jih potrebujemo za kvalitetno življenje, razlikujejo od posameznika do posameznika. Obstaja pa nekaj dopolnil, ki bi jih morali, tako ali drugače, zaužiti vsi.

Preprečevanje raka in srčnih obolenj

Omega-3 so esencialne maščobne kisline in pomembna vrsta polinenasičenih maščob, ki jih telo ne more proizvesti samo, zato jih je potrebno zaužiti s prehrano in dodatki. Priljubljene so postale predvsem v zadnjih letih, ko so ugotovili, da zmanjšujejo tveganje za bolezni srca, raka, pomembne pa so tudi pri razvoju možganov, saj je namreč nizka raven omega-3 v telesu povezana z depresijo, shizofrenijo, izgubo spomina in večjim tveganjem za razvoj Alzheimerjeve bolezni.

Zakaj dodatki Omega 3?

Čeprav se pojavljajo trditve, da je v morski hrani, predvsem v nekaterih ribah, veliko omega-3, to ni povsem verodostojna trditev. Če želimo namreč zaužiti dovolj omega-3, skoraj moramo poseči po dodatkih, saj je v nekateri morski hrani zaradi onesnaženosti svetovnih morij vse več živega srebra, lososi v večjih ribogojnicah pa so nepravilno hranjeni z gensko spremenjenima sojo in koruzo, poleg tega jih na rdeče pobarvajo z barvilom kantaksantinom. V Malinci lahko tudi sebi in svojemu telesu privoščimo kapsule, ki nas bodo oskrbele s temi pomembnimi maščobnimi kislinami ali Omega 3 maščobe - kapsule.

Dnevni pomočnik

Gre za kombinacijo vitaminov in mineralov, ki jih naše telo potrebuje na dnevni ravni. Vsebujejo torej vitamin A, ki krepi imunski sistem in se priporoča ljudem, ki so na daljši dieti z malo maščobami in tistim, ki jemljejo zdravila za zmanjšanje holesterola. V mešanici je tudi vitamin D, ki deluje kot hormon in je ključnega pomena pri absorpciji kalcija iz hrane in tako pomaga ohranjati močne kosti. Priporoča se ljudem, ki so poleti premalo na soncu ter veganom in vegetarijancem. Vitamin E je najmočnejši naraven antioksidant in zmanjšuje nevarnost za bolezni srca in se priporoča ljudem, ki uživajo veliko nenasičenih maščob (margarina, rastlinska olja, oreščki).

Prav tako v Dnevnem pomočniku ne manjka mineralov. Železo je esencialni mineral, ki je bistven dejavnik za nastanek hemoglobina, krvnega pigmenta, zadolženega za transport kisika v krvi. Prispeva tudi k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti in ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Kalcij je ključen za ohranjanje zdravja kosti in zob, potreben pa je tudi za krčenje mišičnih celic. Magnezij je pomemben predvsem za delovanje mnogih encimov, prav tako pa je potreben za razvoj kosti ter ohranjanje zdravja srca in ožilja. To in še več je združeno v samo enem prehranskem dopolnilu, Dnevni pomočnik, ki nas oskrbi z vsemi potrebnimi vitamini in minerali in ravno zato je prava izbira za nas.

PRISPEVEK PRIPRAIVLA: Lina Z.


Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.