Športniki svetujejo: rehidracija telesa na naraven način

Športniki svetujejo: rehidracija telesa na naraven način

Po treningu se velikokrat pojavi vprašanje kako najbolje rehidrirati svoje telo? Gatorade? Preveč sestavin, ki jih ne razumemo. Kokosova voda? Premočan okus. Skrivnost učinkovite rehidracije telesa se skriva v vodi, elektrolitih in naravnih sladkorjih. Vse te pomembne sestavine naenkrat najdemo v javorjevi vodi Necta.

Voda je osnovni element za rehidracijo. Ima pomembno vlogo za pravilno delovanje metabolizma in pomaga regulirati telesno temperaturo med fizično aktivnostjo. Javorjev drevesni sok je sestavljen iz čiste vode, ki se prefiltrira skozi drevo in njegove korenine. Gre torej za čisto rastlinsko vodo.

Ko drevesni sok teče skozi javor, nase veže minerale in elektrolite. V 330 ml javorjeve vode najdemo kar 9 različnih mineralov: natrij, železo, baker..., ter 33 % priporočenega dnevnega vnosa mangana, ki je ključen za pravilno delovanje živčnega sistema. Elektroliti olajšajo prehajanje vode v celice, ponovno vzpostavljajo pravilno delovanje metabolizma in komunikacijo med možganskimi celicami.

Javorjeva voda ima prijeten, rahlo sladek okus predvsem zaradi naravno prisotnih sladkorjev, ki se nahajajo v drevesu. 330 ml javorjeve vode vsebuje le 7 g sladkorja, zato jo lahko uživamo brez slabe vesti, da bi povrnili kalorije, ki smo jih porabili med treningom. Tako nam ni potrebno zaužiti večjih količin sladkorja, da bi si opomogli po 45-minutnem (ali krajšem) treningu.

Javorjeva voda je odlična izbira za rehidracijo po vsakem treningu.