Ni treba, da si vege, da tečeš z nami - vege tek

Ni treba, da si vege, da tečeš z nami - vege tek

V drugem novembrskem vikendu se bo v Celju tradicionalno odvil že 6. VEGE TEK – tek s humanitarnim pridihom, ki vsakdan olepša tudi živalim.

Letos bo dobrodelni Vege tek združen tudi s skupno razglasitvijo rezultatov serije Nočni tek Slovenija 2016 in novoustanovljenega Fatburn tekaškega pokala.

S tradicijo podkovan tek z razlogom se bo v knežjem mestu odvil v nedeljo, 6. novembra 2016, ob 11.00 uri. Start in cilj dogodka bosta na Špici, v kajak kanu centru, ki velja za najlepši veslaški center v Evropi.

Udeleženci bodo glede na pripravljenost lahko izbirali med dvema razgibanima trasama – krajša meri 6,2 km, daljša pa 11,1 km. Obe trasi sta speljani po raznolikih površinah, po pesku, travi, zemlji in asfaltu, tako da se tekmovalci ob koncu sezone raztečejo, prijetno razgibajo, obenem pa se naužijejo svežega zraka ob bistri Savinji.

Po prihodu v cilj udeležence čakata spominska medalja in diploma, nato pa še topel vegetarijanski obrok. A da bi tekli, ni treba, da ste vegetarijanec ali vegan. Na teku so dobrodošli vsi, ki radi tečete, skrbite za zdrav in aktiven življenjski slog ter radi pomagate v duhu misli »Dobro se z dobrim vrača«.

Tudi letos bomo, kot je v navadi, del sredstev z naslova startnin podelili med humanitarne organizacije, ki tako ali drugače pomagajo živalim. V nedeljo bomo torej združili ljubezen do športa in živali, hkrati pa tudi skupaj zaključili letošnjo sezono naših športnih dogodkov.

Na Vege teku bo namreč potekala tudi skupna razglasitev rezultatov letošnje serije Nočni tek Slovenija. Nočni tekači so letos v soju zvezd osvojili Laško, Celje, Velenje, Škofjo Loko, Kranj in Ljubljano, najhitrejšim in najboljšim pa bodo lovorike in nagrade podeljene prav na dobrodelnem teku v Celju. Velja pa omeniti še novoustanovljeni Fatburn tekaški pokal, ki je premierno združeval teke na 8 lokacijah in v končni razvrstitvi šteje tudi zadnji, finalni dogodek 6. Vege tek na celjski Špici.

Več infomracij in prijava na http://www.fatburn.si/event-registration/?ee=111

NE SPREGLEJ! Če ob prijavi poveš kodo MALINCA ali jo dopišeš v opombe pri spletni registraciji na tek dobiš dodatnih 10% popusta na prijavnino.