Špinačni polpeti s humusom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Špinačni polpeti s humusom

SESTAVINE: 

Polpeti:

* 2 žlici chia semen

* špinača (po okusu)

* skodelica pirine (ali ajdove) moke

* kuhana leča

* sveže začimbe (bazilika, peteršilj, drobnjak)

* ščepec soli

* čebula

* kokosova maščoba


HUMUS:

* 2 paradižnika

* skodela kuhane čičerike

* sveža bazilika

* čebula, česen

* ščepec peteršilja in drobnjaka

* mleta paprika

* ščepec soli

Dekoracija:

* kuhan brokoli in cvetača



OPIS POSTOPKA: Priprava polpetov: Za nekaj časa namočimo chia semena. Nato v drugo posodo vsujemo moko in sol. Zblanširamo oz. odtalimo špinačo, kateri dodamo kuhano lečo, nasekljane sveže začimbe in čebulo. Vse skupaj zmešamo v gladko maso (po potrebi dodamo moko ali vodo). Polpete popečemo na kokosovi maščobi. Humus: V posodo damo narezan paradižnik, kuhano čičeriko, svežo baziliko, nasekljan česen in čebulo, drobnjak in peteršilj, mleto papriko ter po občutku posolimo. Vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom. Obrok dekoriramo s kuhanim brokolijem in cvetačo.



ČAS PRIPRAVE: 60 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Vanja Š.  


  , Priprava polpetov: Za nekaj časa namočimo chia semena. Nato v drugo posodo vsujemo moko in sol. Zblanširamo oz. odtalimo špinačo, kateri dodamo kuhano lečo, nasekljane sveže začimbe in čebulo. Vse skupaj zmešamo v gladko maso (po potrebi dodamo moko ali vodo). Polpete popečemo na kokosovi maščobi. Humus: V posodo damo narezan paradižnik, kuhano čičeriko, svežo baziliko, nasekljan česen in čebulo, drobnjak in peteršilj, mleto papriko ter po občutku posolimo. Vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom. Obrok dekoriramo s kuhanim brokolijem in cvetačo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.