Špargljevi zavitki s pršutom
SESTAVINE:
* Šparglji
* Pršut / slanina
* Parmezan
* Maslo
OPIS POSTOPKA: Očiščene šparglje položimo v vrelo vodo in jih na hitro pokuhamo – prb. 5 minut. Nato jih odcedimo in počakamo da se malo ohladijo. Pripravimo si na tanko narezan pršut, na začetek katerega položimo 3-4 špargljeve polovičke, dodamo majhen košček masla in posujemo s parmezanom. Vse skupaj dobro zavijemo in položimo v namaščen pekač. Pečemo v pečici na 180 stopinjah 10-15 minut. Za prilogo priporočam mlad krompirček začinjen z biogetto in gorčičnimi semeni, pečen v pečici. Njami!
RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja
Vlasta
Jaz delam šparglje na enak način, le da jih nič ne kuham, temveč surove zavijem in na hitro popečem v ponvi. Pa veliko skledo mehke berivke poleg z rdečo redkvico. Hmmm...zdrav in zelo hitro pripravljen obrok.Za te zavitke uporabim zgornje dele špargljev z glavicami, spodnje pa skuham za juho, zmeljem s paličnim mešalnikom in nato precedim.