Špargljevi zavitki s pršutom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Špargljevi zavitki s pršutom

1

SESTAVINE:

* Šparglji

* Pršut / slanina

* Parmezan

* Maslo



OPIS POSTOPKA: Očiščene šparglje položimo v vrelo vodo in jih na hitro pokuhamo – prb. 5 minut. Nato jih odcedimo in počakamo da se malo ohladijo. Pripravimo si na tanko narezan pršut, na začetek katerega položimo 3-4 špargljeve polovičke, dodamo majhen košček masla in posujemo s parmezanom. Vse skupaj dobro zavijemo in položimo v namaščen pekač. Pečemo v pečici na 180 stopinjah 10-15 minut. Za prilogo priporočam mlad krompirček začinjen z biogetto in gorčičnimi semeni, pečen v pečici. Njami!



RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja


,* Šparglji ,* Pršut / slanina ,* Parmezan ,* Maslo , , Očiščene šparglje položimo v vrelo vodo in jih na hitro pokuhamo – prb. 5 minut. Nato jih odcedimo in počakamo da se malo ohladijo. Pripravimo si na tanko narezan pršut, na začetek katerega položimo 3-4 špargljeve polovičke, dodamo majhen košček masla in posujemo s parmezanom. Vse skupaj dobro zavijemo in položimo v namaščen pekač. Pečemo v pečici na 180 stopinjah 10-15 minut. Za prilogo priporočam mlad krompirček začinjen z biogetto in gorčičnimi semeni, pečen v pečici. Njami!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Vlasta

Jaz delam šparglje na enak način, le da jih nič ne kuham, temveč surove zavijem in na hitro popečem v ponvi. Pa veliko skledo mehke berivke poleg z rdečo redkvico. Hmmm...zdrav in zelo hitro pripravljen obrok.

Za te zavitke uporabim zgornje dele špargljev z glavicami, spodnje pa skuham za juho, zmeljem s paličnim mešalnikom in nato precedim.