Snickers keksi

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 100 g arašidove moke
* 80 g arašidov 
* 2 beljaka 
* 80 g temne čokolade brez sladkorja Cavalier 

OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo arašidovo moko z arašidi. V drugi posodi stepemo dva beljaka v sneg in ju počasi vmešamo v pripravljeno arašidovo moko z arašidi tako, da dobimo gosto zelo lepljivo zmes. Na pripravljen pekač obložen s peki papirjem s pomočjo žlice napravimo iz zmesi majhne kekse. Pečemo na 160 ⁰C približno 20 minut. Pečene keksi ohladimo, medtem lahko na pari stopimo čokolado. Priporočam, da topimo čokolado v posodi nad vrelo vodo oziroma na pari. Tako lahko čokolado večkrat ponovno stopimo. Ohlajene kekse pomočimo v stopljeno čokolado oziroma jih po želji okrasimo. 

ČAS PRIPRAVE:
 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek