Šmorn
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Šmorn

SESTAVINE: 
250ml mleka ali rastlinskega napitka
* 130g pirine bele moke
* 2 jajci
* 1 žlica kokosovega sladkorja
* ščepec himalajske soli
* kokosovo olje

OPIS POSTOPKA: 
1. Beljake in rumenjake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg.Ž
2. Rumenjake, mleko, moko, sol in sladkor zmešamo skupaj in nato nežno primešamo še sneg iz beljakov.
3. V ponvi segrejemo manjšo količino koksovega olja. V ponev nalijemo plast pripravljene mase. Plast naj bo visoka cca. 1 centimeter.
4. Ko se masa na spodnji strani zapeče, jo previdno in počasi obrnemo na drugo stran.
5. Počakamo, da se zapeče na drugi strani in nato z lopatko razrežemo šmorn na manjše kose in vse skupaj še malo popečemo v ponvi.
6. Šmornu lahko po želji dodamo sveže sadje.

ČAS PRIPRAVE: 10 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

  * 250ml mleka ali rastlinskega napitka * 130g pirine bele moke * 2 jajci * 1 žlica kokosovega sladkorja * ščepec himalajske soli * kokosovo olje   1. Beljake in rumenjake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg.Ž 2. Rumenjake, mleko, moko, sol in sladkor zmešamo skupaj in nato nežno primešamo še sneg iz beljakov. 3. V ponvi segrejemo manjšo količino koksovega olja. V ponev nalijemo plast pripravljene mase. Plast naj bo visoka cca. 1 centimeter. 4. Ko se masa na spodnji strani zapeče, jo previdno in počasi obrnemo na drugo stran. 5. Počakamo, da se zapeče na drugi strani in nato z lopatko razrežemo šmorn na manjše kose in vse skupaj še malo popečemo v ponvi. 6. Šmornu lahko po želji dodamo sveže sadje.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.