Slani kifeljčki
Slani vzhajani kifeljčki so okusen prigrizek in so najboljši še topli. Hladnih mogoče niti ne bo več. ;)
SESTAVINE:
* 500 g pirine bele moke
* pol kocke kvasa
* 1 žlica sladkorja
* 6 žlic mleka
* 100 g masla
* 1,5 žličke soli
* 180 ml jogurta
* 1 jajce
* sir (po želji)
OPIS POSTOPKA: Iz nadrobljenega kvasa, sladkorja in toplega mleka naredimo kvasec. Pustimo 15 minut, da vzhaja. Medtem v posodi zmešamo moko, sol, maslo in jogurt. Nato prilijemo kvasec in zgnetemo v testo. Testo pokrijemo in pustimo, da na toplem vzhaja 60 minut.
Testo razvaljamo na debelino 3 mm. Iz njega s pomočjo večje pokrovke izrežemo krog in ga razdelimo na osem trikotnikov. Trikotnike zvijemo v rogljičke in jih zložimo na pekač (obložen s peki papirjem). Premažemo jih s stepenim jajcem in po želji posujemo s sirom, soljo ali semeni. Pečemo na 190 stopinj 15 minut, oziroma do zlato rjave barve.
ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja
Komentarji (0)