Sladica – znajdi se
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Sladica – znajdi se

Saj poznate tisti občutek, ko se po kosilu prileže še nekaj sladkega ;) Tole sladico sem pripravila po nedeljskem kosilu, čisto nenačrtovano - iz sestavin, ki sem jih našla doma v hladilniku. Nekaj podobnega cheesecake-u v kozarčku. 

SESTAVINE:
* 100 g polnozrnatih piškotov
* 200g grškega jogurta
* 200g sira mascarpone
* 250g svežih malin
* eritritol
* vanilja v prahu
* limona
* 1g agar agar

OPIS POSTOPKA: Piškote zmeljemo v multipraktiku. Zdrobljene piškote razporedimo v pet kozarcev. V večji posodi z metlico na rahlo zmešamo grški jogurt, sir mascarpone, ščepec vanilje, 2 žlici eritritola in limonin sok. S kremastim nadevom napolnimo kozarce in se lotimo priprave še zadnje sadne plasti naše sladice. Sveže maline, 2 žlici eritritola in 1 g agar agarja – zavremo, dobro premešamo in znižamo ogenj. Na zmernem ognju kuhamo še tri minute, da se lepo zgosti. Nato s sadnim prelivom prekrijemo kremasti nadev.

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K. 

* 100 g polnozrnatih piškotov * 200g grškega jogurta * 200g sira mascarpone * 250g svežih malin * eritritol * vanilja v prahu * limona * 1g agar agar  Piškote zmeljemo v multipraktiku. Zdrobljene piškote razporedimo v pet kozarcev. V večji posodi z metlico na rahlo zmešamo grški jogurt, sir mascarpone, ščepec vanilje, 2 žlici eritritola in limonin sok. S kremastim nadevom napolnimo kozarce in se lotimo priprave še zadnje sadne plasti naše sladice. Sveže maline, 2 žlici eritritola in 1 g agar agarja – zavremo, dobro premešamo in znižamo ogenj. Na zmernem ognju kuhamo še tri minute, da se lepo zgosti. Nato s sadnim prelivom prekrijemo kremasti nadev.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.