Skutina tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Skutina tortica

Slastna tortica, ki se kar topi v ustih je preprosta za pripravo in resnično nežnega okusa v kombinaciji vanilije, skute in smetane.



SESTAVINE:

* 15 dag polnozrnatih piškotov

* 7 dag mandljev

* 10 dag kokosovega olja in še malo za pekač

* 50 dag pasirane skute

* 2 dl sladke smetane

* neškropljena limona

* 4 jajca

* 2 žlici beljakovin okus vanilija

* sladilo po želji (kokosov sladkor, eritritol, ...)




OPIS POSTOPKA: Piškote zdrobimo in zmešamo z nasekljanimi mandlji. Mešanico prelijemo s stopljenim kokosovim oljem. Zmes nadevamo v namaščen pekač (premera 24 cm) in damo v hladilnik.



Skuto zmešamo s sladko smetano, jajci, beljakovinami, limoninim sokom in limonino lupinico. Sladkamo po okusu. Prelijemo piškotno podlago in postavimo v pečico, ogreto na 175 stopinj Celzija.



Pečemo 10 minut, nato temperaturo zmanjšamo na 150 stopinj Celzija in pečemo še 40 minut. Torto nato še 15 minut pustimo v izključeni pečici. 



ČAS PRIPRAVE: 20 min (brez peke)

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja  


,* 15 dag polnozrnatih piškotov ,* 7 dag mandljev ,* 10 dag kokosovega olja in še malo za pekač ,* 50 dag pasirane skute ,* 2 dl sladke smetane ,* neškropljena limona ,* 4 jajca ,* 2 žlici beljakovin okus vanilija ,* sladilo po želji (kokosov sladkor, eritritol, ...) , , Piškote zdrobimo in zmešamo z nasekljanimi mandlji. Mešanico prelijemo s stopljenim kokosovim oljem. Zmes nadevamo v namaščen pekač (premera 24 cm) in damo v hladilnik. Skuto zmešamo s sladko smetano, jajci, beljakovinami, limoninim sokom in limonino lupinico. Sladkamo po okusu. Prelijemo piškotno podlago in postavimo v pečico, ogreto na 175 stopinj Celzija. Pečemo 10 minut, nato temperaturo zmanjšamo na 150 stopinj Celzija in pečemo še 40 minut. Torto nato še 15 minut pustimo v izključeni pečici. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.