Skutina light pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Skutina light pita

Včeraj zvečer sem prišla domov ob 22h in se odločila za peko skutine light pite polne beljakovin, ker sem imela ravno vse sestavine pri roki. Je čisto enostavna in pripravljena v 10 minutah..pa še dobra in zdrava je - saj tako skuta, kot jajca vsebujejo veliko beljakovin/proteinov, ki jih velikokrat zaužijemo premalo.

SESTAVINE:

* 1kg puste skute (2x500g)

* 1 light kisla smetan

* sparovo vital vlečeno testo (lahko si ga pripraviš tudi sam/a s pirino moko, če imaš čas)

* 6 jajc

* sol

* olivno olje

OPIS POSTOPKA: Pusto skuto, light kislo smetano, jajca in sol zmešamo v gladko maso. Pekač premažemo z olivnim oljem in nato pekač fajn obložimo z vlečenim testom, premažemo z nadevom in nato to še 2 krat ponovimo. Pečemo v prej segreti pečici na 175 stopinj cca 30 do 40 minut. Tale pita je super osnova tudi za kakšno drugo pito – sladko ali slano. Lahko se doda kakršno koli sadje, zelenjava. Pečeno pito sem pokrila z servieto, jo zjutraj razrezala in zavila v folijo za živila, tako da sem jo imela za zajtrk in kosilo. Pa še par prijateljev sem razveselila z malico :) Ni lepšega občutka.



ČAS PRIPRAVE: 15 min + peka

RECEPT SESTAVILA: Malinca Nastja


,* 1kg puste skute (2x500g) ,* 1 light kisla smetan ,* sparovo vital vlečeno testo (lahko si ga pripraviš tudi sam/a s pirino moko, če imaš čas) ,* 6 jajc ,* sol ,* olivno olje ,
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.