Sendviči brez testa, s cvetačo
SESTAVINE:
* 350-500 g cvetače
* 125 g mocarele
* 1 jajce
* začimbe po okusu (origano, bazilika, sol, poper...)
OPIS POSTOPKA: 350-500 g cvetače razrežemo (samo bel del - glavo, liste vržemo v smeti ali pa jih ponudimo zajčkom) operemo in zmiksamo da nastane nekaj podobne konsistence kot kokosova moka/riž. Nato pa: ali jo skuhamo za 5 minut in dobro odcedimo (ampak res dobro odcedimo, uporabimo vso moč v rokah in krpo/gazo) ali pa jo brez vode in vsega segrevamo v mikrovalovki na nekje 3/4 moči 6-7 minut. Tako bo nastalo manj vode, ampak vseeno moramo še malce stisniti ven vodo, ki je v sami cvetači. Potem tej kuhani cvetači dodamo naribano mocarelo (125g – en paketek), jajco in začimbe (česen, bazilika, origano, sol… po želji). Naredimo oziroma zamesimo “testo”, razporedimo čez pekač in damo v pečico na 200 stopinj za 15-20 minut, dokler ni rahlo porjavela na vrhu. Naj bo testo debelo cca. 1-1,5 cm, saj ko se bo speklo, bo malce manjše. Vzamemo testo ven in ga razrežemo na poljubno velike rezine. Počakamo da se ohladi, nato pa si naredimo sendvič: med rezine damo klobase, sir... skratka, kot v sendvič. Če imate doma toaster, lahko tudi zapečete te "kruhke" in bodo še bolj hrustljavi in okusni.
Sestava samo za testo, brez nadeva, približne vrednosti: – 400 kCal – 40 B, 25 OH, 17 M, 7g vlaknin
ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmin Zorko - pokukaj na njeno FB stran Zdravi in fit
Komentarji (0)