Sadno zelenjavna mineštra z vanilijevim sladoledom in bučnim oljem
SESTAVINE
Potrebujemo na čim manjše koščke narezano sadje in zelenjavo:
*lubenica
*melona
*breskve
*jagode
*jabolka
*hruške
*ananas
*grozdje
*kumaro
*bučko
*korenje (rumeno in rdeče)
Za dekoracijo pa še:
*vanili sladoled
*bučno olje
*baziliko
*sok iz mešanice sadja (jagodni sok, sok lubenice, ananasov sok, bezgov sok)
*gin
OPIS POSTOPKA: Sadje in zelenjavo zrežemo na majhne koščke in damo v skledo. Koščke korenja prej malo pokuhamo. Vse skupaj sem zalijemo s sokovi in ginom ter pustimo nekaj ur, da se je prepoji. Uporabite lahko tudi penino ali belo vino. Tudi od sadja lahko uporabimo kar želimo, dodali bi lahko tudi mango, papajo, slive, maline, borovnice ...
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Mikek
Komentarji (0)