Sadno pirino pecivo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Sadno pirino pecivo

2

SESTAVINE:

• 4 jajca (ločimo beljake in rumenjake)
• 240 g pirine bele moke
• 200 g sladila - eritritola ali kokosovega sladkorja
• 1 pecilni prašek
• 1 vanilin sladkor
• 1 dcl kokosovega olja ali 1dcl stopljenega masla
• 1 dcl mleka
• narezano sadje po izbiri (višnje, borovnice,marelice, breskve)

OPIS POSTOPKA:
1. Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjakom dodamo tri četrtine sladila in penasto zmešamo, preostalo četrtino sladila pa dodamo beljakom in naredimo sneg.
2. Rumenjakom dodamo olje ali maslo, vanilin sladkor in mleko. Premešamo.
3. Dodamo moko s pecilnim praškom. Premešamo.
4. Nežno primešamo še sneg beljakov.
5. Pripravljeno zmes vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Po vrhu nežno položimo sadje (ne mečite ga na zmes, saj bo potonilo).
6. Pekač položite v prej ogreto pečico na 180 stopinj in pecite 20 do 25 minut.
7. Pecivo nato na koncu lahko posuješ s sladkorjem v prahu.

ČAS PRIPRAVE: 50 min
RECEPT PRIPRAVILA: Marjeta Luknar

• 4 jajca (ločimo beljake in rumenjake) • 240 g pirine bele moke • 200 g sladila - eritritola ali kokosovega sladkorja • 1 pecilni prašek • 1 vanilin sladkor • 1 dcl kokosovega olja ali 1dcl stopljenega masla • 1 dcl mleka • narezano sadje po izbiri (višnje, borovnice,marelice, breskve) 1. Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjakom dodamo tri četrtine sladila in penasto zmešamo, preostalo četrtino sladila pa dodamo beljakom in naredimo sneg. 2. Rumenjakom dodamo olje ali maslo, vanilin sladkor in mleko. Premešamo. 3. Dodamo moko s pecilnim praškom. Premešamo. 4. Nežno primešamo še sneg beljakov. 5. Pripravljeno zmes vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Po vrhu nežno položimo sadje (ne mečite ga na zmes, saj bo potonilo). 6. Pekač položite v prej ogreto pečico na 180 stopinj in pecite 20 do 25 minut. 7. Pecivo nato na koncu lahko posuješ s sladkorjem v prahu.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

milena košir

ja zelo so mi všeč.

Marta Valpot

bom vesela za čimveč brezglutenskih zeceptov!!!