Riževo - proseni narastek
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Riževo - proseni narastek

SESTAVINE:

* 1 skodela riža

* ½ skodele prosene kaše

* 3 skodele mleka

* 1,5 skodele vode

* 1 jedilna žlica masla

* ščepec soli

* 3 rumenjaki

* 1 zavitek vaniljevega sladkorja

* naribana lupinica ene limone

* 2 žlici rozin namočenih v rumu

*3 beljaki

* ščep soli

* maščoba za pekač



OPIS POSTOPKA: Mleko in vodo vlijemo skupaj v lonec, solimo ter vkuhamo riž, proseno kašo in maslo. Ko je kuhano (po približno 15 min), pustimo, da se ohladi. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem, dodamo vanilj sladkor in lupinico limone. Iz beljakov naredimo trd sneg. Vse skupaj vmešamo v posodo z rižem in proseno kašo, dodamo rozine in dobro premešamo. Pekač namažemo, vanj stresemo celotno maso in pečemo 30-40 minut na 180 stopinjah, da dobi narastek lepo svetlo rjavo barvo.

RECEPT SETAVILA: Ana Glamočak


,* 1 skodela riža ,* ½ skodele prosene kaše ,* 3 skodele mleka ,* 1,5 skodele vode ,* 1 jedilna žlica masla ,* ščepec soli ,* 3 rumenjaki ,* 1 zavitek vaniljevega sladkorja ,* naribana lupinica ene limone ,* 2 žlici rozin namočenih v rumu ,*3 beljaki ,* ščep soli ,* maščoba za pekač , , Mleko in vodo vlijemo skupaj v lonec, solimo ter vkuhamo riž, proseno kašo in maslo. Ko je kuhano (po približno 15 min), pustimo, da se ohladi. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem, dodamo vanilj sladkor in lupinico limone. Iz beljakov naredimo trd sneg. Vse skupaj vmešamo v posodo z rižem in proseno kašo, dodamo rozine in dobro premešamo. Pekač namažemo, vanj stresemo celotno maso in pečemo 30-40 minut na 180 stopinjah, da dobi narastek lepo svetlo rjavo barvo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.