Riba iz pečice z zelenjavo v voku
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Riba iz pečice z zelenjavo v voku

SESTAVINE:

* večji file šarenice, ki ga prerežemo na pol ali pa 2 manjša

* 2 žlici olivnega olja

* 2 žlici kokosovega olja

* 1 čebula

* ¼ glavice zelja

* 2 paradižnika

* 2 papriki

* stročji fižol (predhodno malo prekuhan ali pa kar zamrznjen)

* himalajska sol, poper

* začimbe (po želji – jaz sem uporabila curry, rožmarin, origano, česen v prahu, peteršilj)



OPIS POSTOPKA: Alu folijo položimo v pekač in na njo file šarenice. File polijemo z olivnim oljem in začinimo (jaz sem uporabila curry, malo soli, origano ter peteršilj). Ribo pokrijemo z alu folijo in damo v predhodno ogreto pečico ter pečemo na 180 stopinj 20 minut. Medtem v voku na kokosovem olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo. Ko porumeni, dodamo narezano zelje, paradižnik, papriko in stročji fižol. Solimo in začinimo s česnom v prahu (jaz sem uporabila v prahu, ker ne maram svežega česna). Dodamo malo vode in dušimo cca. 10 min da vsa voda izhlapi. Proti koncu zelenjavi dodamo še poper in malo rožmarina. Postrežemo skupaj na krožniku.

ČAS KUHANJA: 30 min (+ 10 min priprave zelenjave)

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dragana


,* večji file šarenice, ki ga prerežemo na pol ali pa 2 manjša ,* 2 žlici olivnega olja ,* 2 žlici kokosovega olja ,* 1 čebula ,* ¼ glavice zelja ,* 2 paradižnika ,* 2 papriki ,* stročji fižol (predhodno malo prekuhan ali pa kar zamrznjen) ,* himalajska sol, poper ,* začimbe (po želji – jaz sem uporabila curry, rožmarin, origano, česen v prahu, peteršilj) , , Alu folijo položimo v pekač in na njo file šarenice. File polijemo z olivnim oljem in začinimo (jaz sem uporabila curry, malo soli, origano ter peteršilj). Ribo pokrijemo z alu folijo in damo v predhodno ogreto pečico ter pečemo na 180 stopinj 20 minut. Medtem v voku na kokosovem olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo. Ko porumeni, dodamo narezano zelje, paradižnik, papriko in stročji fižol. Solimo in začinimo s česnom v prahu (jaz sem uporabila v prahu, ker ne maram svežega česna). Dodamo malo vode in dušimo cca. 10 min da vsa voda izhlapi. Proti koncu zelenjavi dodamo še poper in malo rožmarina. Postrežemo skupaj na krožniku.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.