Rezina Snickers v zdravi različici
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Rezina Snickers v zdravi različici

Rezina, ki na prvi pogled ni videti zdrava, ko pa pogledamo njene sestavine, vidimo same zdrave izdelke, ki poskrbijo, da je sladica slastna, vendar kljub temu še vedno zdrava. 



SESTAVINE:

Spodnja plast:

* 100 g namočenih in olupljenih (ali blanširanih) mandljev

* 50 g arašidovega masla

* 25 g javorjevega sirupa

* 25 g kokosovega masla - olja (brez vonja).


"Karamelna" plast z arašidi (uporabili bomo približno 1/2 od navedenih količin):

* 10 medjool datljev (oz. cca 200 g namočenih navadnih)

* cca. 50 ml vode (sproti doziramo)

* 25 g kokosovega masla - olja (brez vonja)

* arašidi - nesoljeni in praženi brez olja

* ščepec solnega cveta

Čokoladni preliv:

* 150 g čokolade z vsaj 70 % deležem kakava

* 15 g kokosovega masla - olja (brez vonja)



OPIS POSTOPKA: Kokosovo maslo segrejemo, da se utekočini in ga z ostalimi sestavinami za spodnjo plast zmiksamo v čim bolj homogeno pasto, ki jo na peki papirju oblikujemo v kvadrat (velikosti 12 cm x 12 cm) in jo damo v zamrzovalnik. Tudi za drugo plast najprej segrejemo kokosovo maslo in ga skupaj z datlji miksamo v datljevo pasto. Po potrebi dolijemo vodo, da se lažje meša.* Polovico namažemo na spodnjo plast, ki smo jo vzeli iz zmrzovalnika. Na vrh potresemo še arašide in ščepec solnega cveta (ali soli). Vse skupaj damo za nekaj ur v zamrzovalnik in šele takrat razrežemo na poljubno velike kose. Jaz sem jih pripravila 10. Nad posodo z vročo vodo raztopimo čokolado in dodamo kokosovo maslo. Zmrznjene kose oblijemo s čokolado in jih odložimo na peki papir, da se čokolada strdi. Namig: Količina za "karamelno" plast je podvojena zaradi lažjega miksanja - ostane je namreč skoraj polovica, ki pa jo lahko porabimo za kako drugo sladico. Lahko pa seveda podvojimo količino za spodnjo plast in jo porabimo celo. 



ČAS PRIPRAVE: 30 minut + čas v zmrzovalniku 

RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. - FB stran Hitro in zdravo  


,Spodnja plast Kokosovo maslo segrejemo, da se utekočini in ga z ostalimi sestavinami za spodnjo plast zmiksamo v čim bolj homogeno pasto, ki jo na peki papirju oblikujemo v kvadrat (velikosti 12 cm x 12 cm) in jo damo v zamrzovalnik. Tudi za drugo plast najprej segrejemo kokosovo maslo in ga skupaj z datlji miksamo v datljevo pasto. Po potrebi dolijemo vodo, da se lažje meša.* Polovico namažemo na spodnjo plast, ki smo jo vzeli iz zmrzovalnika. Na vrh potresemo še arašide in ščepec solnega cveta (ali soli). Vse skupaj damo za nekaj ur v zamrzovalnik in šele takrat razrežemo na poljubno velike kose. Jaz sem jih pripravila 10. Nad posodo z vročo vodo raztopimo čokolado in dodamo kokosovo maslo. Zmrznjene kose oblijemo s čokolado in jih odložimo na peki papir, da se čokolada strdi. Namig: Količina za "karamelno" plast je podvojena zaradi lažjega miksanja - ostane je namreč skoraj polovica, ki pa jo lahko porabimo za kako drugo sladico. Lahko pa seveda podvojimo količino za spodnjo plast in jo porabimo celo. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.