Zrezki v gobovi omaki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zrezki v gobovi omaki

2

SESTAVINE:
* 500 g piščančjih zrezkov
* sol, mleta paprika, kurkuma 
* olivno olje
* 1 srednje velika čebula
* 250 g šampinjonov
* 3 stroki česna
* 100 ml mleka
* 200 ml smetane za kuhanje 

OPIS POSTOPKA: Zrezke dobro natremo s soljo, mleto papriko in kurkumo. V vročo ponev damo olivno olje in zrezke. Zrezke dobro popečemo po obeh straneh in jih odstranimo iz ponve. Nasekljamo čebulo, česen in narežemo šampinjone. V ponvi, v kateri smo pekli zrezke, prepražimo čebulo. Ko se čebula zmehča dodamo še česen in na hitro prepražimo. Vsujemo šampinjone in na srednjem ognju pražimo da izpustijo vodo. Dodamo nazaj v ponev meso in zalijemo z mlekom in smetano. Kuhamo še približno 15 minut, da bodo zrezki čisto mehki. Za prilogo odlično paše zraven riž in kvinoja.

ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

* 500 g piščančjih zrezkov * sol, mleta paprika, kurkuma  * olivno olje * 1 srednje velika čebula * 250 g šampinjonov * 3 stroki česna * 100 ml mleka * 200 ml smetane za kuhanje   Zrezke dobro natremo s soljo, mleto papriko in kurkumo. V vročo ponev damo olivno olje in zrezke. Zrezke dobro popečemo po obeh straneh in jih odstranimo iz ponve. Nasekljamo čebulo, česen in narežemo šampinjone. V ponvi, v kateri smo pekli zrezke, prepražimo čebulo. Ko se čebula zmehča dodamo še česen in na hitro prepražimo. Vsujemo šampinjone in na srednjem ognju pražimo da izpustijo vodo. Dodamo nazaj v ponev meso in zalijemo z mlekom in smetano. Kuhamo še približno 15 minut, da bodo zrezki čisto mehki. Za prilogo odlično paše zraven riž in kvinoja.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinček Luka

Natalija, namesto mleka lahko uporabite kokosovo mleko in kokosovo smetano za kuhanje. Sam uporabljam to kombinacijo skupaj s piščancem in mi je odlična :)

Natalija Boldin

Lahko namesto mleka in smetane za kuhanje dodam kokosovo mleko ali pa rizevo smetano oz kaj predlagate rastlinskega kot najboljso kombinacijo? Hvala :)