Zelje
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zelje

Enostavna topla priloga, največkrat raznim mesninam ali ajdovim žgancem. 

SESTAVINE:
* 1kg kislega zelja
* 1 čebula
* olivno olje
* sol
* poper
* rdeča paprika

OPIS POSTOPKA: 
1. Kislo zelje stresemo v lonec in zalijemo z vodo. Zelje zavremo in kuhamo na zmernem ognju 2 minuti. 
2. Zelje odstavimo, odlijemo vodo. Nekaj kuhane vode prihranimo za korak številka 5.  
3. Medtem v drugi posodi segrejemo olje in popražimo čebulo. Prepraženi čebuli dodamo zelje, premešamo.
4. Zelje po okusu začinimo s soljo, poprom in rdečo papriko. 
5. Zalijemo z nekaj kuhane vode, kuhamo približno 20 minut. Po potrebi zelje dodatno zalijemo s kuhano vodo, da se ne smodi.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

* 1kg kislega zelja * 1 čebula * olivno olje * sol * poper * rdeča paprika   1. Kislo zelje stresemo v lonec in zalijemo z vodo. Zelje zavremo in kuhamo na zmernem ognju 2 minuti.  2. Zelje odstavimo, odlijemo vodo. Nekaj kuhane vode prihranimo za korak številka 5.   3. Medtem v drugi posodi segrejemo olje in popražimo čebulo. Prepraženi čebuli dodamo zelje, premešamo. 4. Zelje po okusu začinimo s soljo, poprom in rdečo papriko.  5. Zalijemo z nekaj kuhane vode, kuhamo približno 20 minut. Po potrebi zelje dodatno zalijemo s kuhano vodo, da se ne smodi.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.