Zajtrk s proseno kašo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zajtrk s proseno kašo

1

Super ideja za vikend zajtrk, ko imamo malo več časa za kuhanje prosene kaše. Sama si jo včasih skuham tudi prejšnji večer in si jo naslednji dan privoščim v službi za malico. 
Tale kombinacija je res odlična in zelo dobra.

SESTAVINE:
* 3 žlice prosene kaše
* 1 dl mleka (lahko rastlinskega)
* žlička presnega kakava Criollo
* žlička nastrganega kokosa
* žlička medu
* sveže ali zamrznjene maline (oz. sadje po želji)

OPIS POSTOPKA: Proseno kašo skuhamo v mleku. Kuhamo jo tako dolgo, da popije vso mleko - približno 20-30 min. Ko je skuhana, jo malenkost ohladimo, nato pa dodamo še žličko kakava, žličko kokosa in žličko medu. Vse skupaj dobro premešamo in povrhu potrosimo maline ter kokos. 

ČAS PRIPRAVE: 20 - 30 min
RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Mateja

 

* 3 žlice prosene kaše * 1 dl mleka (lahko rastlinskega) * žlička presnega kakava Criollo * žlička nastrganega kokosa * žlička medu * sveže ali zamrznjene maline (oz. sadje po želji)  Proseno kašo skuhamo v mleku. Kuhamo jo tako dolgo, da popije vso mleko - približno 20-30 min. Ko je skuhana, jo malenkost ohladimo, nato pa dodamo še žličko kakava, žličko kokosa in žličko medu. Vse skupaj dobro premešamo in povrhu potrosimo maline ter kokos. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Darko jesenovec

Ppozdravček Malinca! Ker medu ne obožujem preveč, sem dodal marmelado in maline iz kompota ter kokos in to je top zajtrk. Kakava ne uživam, ampak ta kakav je pa nekaj vrhunskega, skratka sem navdušen hvala in lp