Veganski brezglutenski cheesecake z malinovo omako
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganski brezglutenski cheesecake z malinovo omako

SESTAVINE:
Za testo:
* 400 g veganskih brezglutenskih piškotov
* 200 g veganskega masla/margarine
* 1 žlica sladkorja
* 1 čajna žlička kakava
* Himalajska sol

Za polnilo:
* 500 g kokosovega jogurta
* 200 g veganske kisle smetane
* 300 g masla indijskih oreščkov
* 100 g veganskega masla/margarine
* 50 g koruznega škroba
* 50 g sladkorja
* 1/2 čajne žličke burbonske vanilije
* 1 jušna žlica limoninega soka
* 1/4 čajne žličke kurkume
* Himalajska sol

OPIS POSTOPKA: Priprava testa: Vegansko maslo stopimo. Piškote zmeljemo. Dodamo ostale sestavine za testo in dobro zmešamo. Pekač obložimo s peki papirjem in testo z rokami pritisnemo ob pekač. Testo ohladimo in med tem pripravimo polnilo.
Priprava polnila: Vse sestavine zmešamo. Vegansko maslo stopimo, da se lepo zmeša z ostalimi sestavinami. Filo vlijemo čez ohlajeno testo in pečemo v ogreti pečici 45 minut na 180 stopinjah Celzija. Da se cheesecake lepše speče, v pečico postavimo posodo z vodo. Nujno ohladimo čez noč!

ČAS PRIPRAVE: 1 ura in ohlajanje čez noč 
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč

Za testo: * 400 g veganskih brezglutenskih piškotov * 200 g veganskega masla/margarine * 1 žlica sladkorja* 1 čajna žlička kakava* Himalajska sol Za polnilo: * 500 g kokosovega jogurta * 200 g veganske kisle smetane * 300 g masla indijskih oreščkov * 100 g veganskega masla/margarine* 50 g koruznega škroba* 50 g sladkorja* 1/2 čajne žličke burbonske vanilije* 1 jušna žlica limoninega soka * 1/4 čajne žličke kurkume * Himalajska sol
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.