Veganske limonine rezine z ingverjem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganske limonine rezine z ingverjem

SESTAVINE (za testo):
* 120 g zmletih ovsenih kosmičev
* 2 vanilijeva sladkorja
* 1 čajna žlička ingverja v prahu
* 80 g veganske margarine
* ščep soli

Za kremo:
* 500 g (veganskega) kremnega sira (poglej zadnjo fotografijo*)
* 30 g limoninega soka
* lupinica ene limone
* 100 g masla indijskih oreščkov
* 100 g agavinega sirupa
* 50 g kokosovega olja (stopljen)
* 1 jušna žlica koruznega škroba

OPIS POSTOPKA: Začnemo s pripravo testa. Zmeljemo ovsene kosmiče. Dodamo margarino sobne temperature, ki je dovolj stopljena, da se lepo zmelje s kosmiči in ostale sestavine. S peki papirjem obložimo pekač in maso pritisnemo ob pekač tako, da se trdno drži skupaj. Pečemo približno 15 minut na 180-200 stopinjah Celzija. Dobro ohladimo pekač in pečeno ovseno podlago, ker kreme ne bomo pekli. Nato pripravimo kremo. Vse sestavine zmešamo z metlico ali zmešamo v mešalniku. Osebno imam raje teksturo iz mešalnika, vendar za uspeh sladice ni nujno potreben. Prelijemo čez ohlajeno ovseno testo in čez noč ohladimo v hladilniku. Priporočam, da vse stranice pekača prej obložite s peki papirjem. Priporočam, da se limonine rezine okrasijo z naribanim kandiranim ingverjem, ki v sladici poudari okus ingverja.

KAKO LAHKO NADOMESTIM VEGANSKI KREMNI SIR? Jaz sem uporabila mandljevo kremo za stepanje, točno znamko si lahko ogledaš na zadnji fotografiji. Uporabimo lahko katerokoli sestavino, ki je kremasta in v hladilniku popolnoma trdna, npr. strjen del kokosove kreme, krema za stepanje, ki ni tekoča, veganski kremni sirni namaz, gosta veganska mandljeva rikota,... V kolikor uporabiš izdelek, ki ni na mandljevi osnovi bo končni okus sladice seveda drugačen.

KAKO LAHKO NADOMESTIM MASLO INDIJSKIH OREŠČKOV? Po okusu je zelo nevtralno. Lahko ga nadomestiš z mandljevim maslom, se bo pa spremenil končni okus sladice. Ni nadomestljivo z arašidovim maslom.

KAKO LAHKO NADOMESTIM AGAVIN SIRUP? Javorjev sirup ali drugo tekoče sladilo, najboljše nevtralnega okusa.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + hlajanje čez noč
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.