Veganske bučke s testeninami
SESTAVINE:
* 200 g polnozrnatih špagetov
* malce večja bučka
* 10 češnjevih paradižnikov
* en korenček
* ena paprika
* ena čebula in pol
* vloženi šampinjoni
* tri žlice spasiranega paradižnika
* 5 strokov česna
* pol velike kumarice
* sol, poper, curry, kajenski poper, bazilika, timijan, svež peteršilj
OPIS POSTOPKA: Najprej prerežemo veliko bučko in iz nje izdolbemo meso. To maso sesekljamo na majhne koščke. Prav tako sesekljamo čebulo, česen, češnjeve paradižnike, korenček in papriko. Vse skupaj malce podušimo na vodi, da spusti sok in da se med seboj prepojijo okusi. Začinimo s curryem, soljo, poprom, kajenskim poprom in baziliko. Napolnimo bučke in jih za 20-30 minut pečemo v pečici. Medtem damo kuhati špagete. V posebni ponvi na vodi prepražimo pol čebule. Dodamo vložene šampinjone in spasiran paradižnik. Začinimo s soljo, poprom in timijanom. Ko so špageti kuhani, vanje vmešamo to omako z gobicami. Iz pečice vzamemo pečene bučke in vse skupaj dekoriramo s svežimi kumaricami in svežim peteršiljem. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tanja Mojzer
Komentarji (0)