Veganska eksotična pojedina
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganska eksotična pojedina

SESTAVINE: 
* testenine brez ogljikovih hidratov 
* baby corn v kisu (koruza v obliki majhnih storžov) 
* tanki fižol v stročju (skuhan predhodno ali vložen) 
* korenček 
* čebula 
* sojina omaka 
* žlica arašidovega masla 
* majhne kepice koruznih cmočkov (koruzni zdrob, voda, žlička arašidovega olja) 
* veganski sir
* sol
* poper
* malo currya
* malo sojinega napitka 

OPIS POSTOPKA: Na dveh žlicah vode malce podušimo čebulo (olje ni potrebno za to, da čebula porjavi in odda okus, z vodo se to ustvari zelo lepo). Nato dodamo korenček, vložene koruzne storže in kuhan stročji fižol (skuhan predhodno, lahko uporabite tudi vloženega v kisu). Pokrijemo s pokrovko, da se vse skupaj malce poduši.

V skodelici nato pripravimo koruzni zdrob, ki mu dodamo vodo in malce olja. Oblikujemo z žlico zelo majhne kepice koruznih cmočkov, ki jih dodamo mešanici in pokrijemo s pokrovko, da se vse skupaj poduši in pokuha. Če je potrebno dodamo kakšno zajemalko vode. Čez 10 minut mešanici dodamo arašidovo maslo, ki ga v skodelici pomešamo z žlico ali dvema vode. Dodamo še sojino omako, sol in poper, malo currya.

V posebni posodi v vrelo vodo samo namočimo testenine brez ogljikovih hidratov (oz. jih toplotno obdelamo po navodilih proizvajalca) in jih premešamo z eksotično mešanico zelenjave. Serviramo na krožnik in če želimo po vrhu posujemo nariban veganski sirček ali nariban tofu.

ČAS PRIPRAVE: 15 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Tanja Mojzer

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.