Vanilijevi poljubčki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Vanilijevi poljubčki

SESTAVINE: 
* 60 g masla
* 60 g kokosovega sladkorja
* 1 jajce
* 1 žlica medu
* 60 g beljakovin – okus vanilija
* 1 žlička pecilnega praška
* 125 g pirine bele moke

OPIS POSTOPKA: Maslo sobne temperature in kokosov sladkor z električnem mešalniku mešamo prb. 5 minut, da dobimo puhasto masleno kremo. Dodamo jajce in med ter počasi premešamo. Dodamo še vse suhe sestavine in premešamo, da dobimo homogeno testo.

Testo oblikujemo v kepo in jo zavijemo v prozorno živilsko folijo. Testo damo v hladilnik za prb. 1 uro.

Na velik pekač damo peki papir – mase je ravno dovolj za en pekač. Ko je testo ohlajeno z rokami oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač.

Pečemo na 180 stopinjah, približno 10 - 12 minut.

Pečene piškote lahko posujemo z sladkorjem / eritritolom v prahu. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

  * 60 g masla * 60 g kokosovega sladkorja * 1 jajce * 1 žlica medu * 60 g beljakovin – okus vanilija * 1 žlička pecilnega praška * 125 g pirine bele moke  Maslo sobne temperature in kokosov sladkor z električnem mešalniku mešamo prb. 5 minut, da dobimo puhasto masleno kremo. Dodamo jajce in med ter počasi premešamo. Dodamo še vse suhe sestavine in premešamo, da dobimo homogeno testo. Testo oblikujemo v kepo in jo zavijemo v prozorno živilsko folijo. Testo damo v hladilnik za prb. 1 uro. Na velik pekač damo peki papir – mase je ravno dovolj za en pekač. Ko je testo ohlajeno z rokami oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač. Pečemo na 180 stopinjah, približno 10 - 12 minut. Pečene piškote lahko posujemo z sladkorjem / eritritolom v prahu. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.