Presni tiramisu
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presni tiramisu

2

SESTAVINE: 
* 400 gramov mandljeve moke
* 400 gramov kokosove moke
* 200 gramov dateljnov
* 200 gramov kokosovega olja
* 1 dcl agavinega nektarja
* 1 dcl črne kave
* agar agar
* lecitin v prahu
* ekstrakt vanilije


OPIS POSTOPKA: Mandljevo moko prelijemo z decilitrom močne črne kave, dodamo 100 gramov stopljenega kokosovega olja in vanilijo. K temu primešamo še dateljnovo pasto, ki jo dobimo tako, da 200 gramov dateljnov do gladkega zmešamo s približno decilitrom vode (če želimo močnejši okus po kavi uporabimo namesto vode kavo). Kokosovo moko zmeljemo v kavnem mlinčku do finega. Gladko mleto moko nato v mešalniku premešamo z 1-2 dcl vode, 1 dcl agave in 100 grami stopljenega kokosovega olja. Vmešamo še 2 žlici lecitina v prahu in nekoliko ohlajen agar agar, pripravljen z vrelo vodo (približno 0,3 dcl). Dodamo še ščepec soli in dobro premešamo. Obe masi razpolovimo in izmenično razporedimo v plasteh. Postavimo v hladilnik za nekaj ur, da se strdi in po vrhu posipamo kakav v prahu. Uporabili smo tortni model s premerom 20 cm.


RECEPT SESTAVIL: Sašo Sketa 

 * 400 gramov mandljeve moke * 400 gramov kokosove moke * 200 gramov dateljnov * 200 gramov kokosovega olja * 1 dcl agavinega nektarja * 1 dcl črne kave * agar agar * lecitin v prahu * ekstrakt vanilije , Mandljevo moko prelijemo z decilitrom močne črne kave, dodamo 100 gramov stopljenega kokosovega olja in vanilijo. K temu primešamo še dateljnovo pasto, ki jo dobimo tako, da 200 gramov dateljnov do gladkega zmešamo s približno decilitrom vode (če želimo močnejši okus po kavi uporabimo namesto vode kavo). Kokosovo moko zmeljemo v kavnem mlinčku do finega. Gladko mleto moko nato v mešalniku premešamo z 1-2 dcl vode, 1 dcl agave in 100 grami stopljenega kokosovega olja. Vmešamo še 2 žlici lecitina v prahu in nekoliko ohlajen agar agar, pripravljen z vrelo vodo (približno 0,3 dcl). Dodamo še ščepec soli in dobro premešamo. Obe masi razpolovimo in izmenično razporedimo v plasteh. Postavimo v hladilnik za nekaj ur, da se strdi in po vrhu posipamo kakav v prahu. Uporabili smo tortni model s premerom 20 cm.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Mark

Karmen, lepo, da podaš svoje mnenje, ampak tvoja miselnost je napačna. Škodo danes dokazano povzroča toksin, sladkor, v kakršnikoli obliki, in tudi v piri ga ne manjka, obenem pa je polna glutena, čeprav še vedno boljša od pekovskih izdelkov.

Maščobe, ki jih vsebuje ta izdelek so izključno koristne, VENDAR se strinjam, da velikih količin takega izdelka NE smemo zaužiti naenkrat. V kolikor nisi strokovno podkovana s področja kemije in nutricionistike, ti za branje priporočam poljudnoznanstveno knjigo dr. Lustiga, endokrinologa, z naslovom: Mastna laž. Boš spremenila mnenje o hidratih / maščobah.

karmen

Moram rect da te presne tortice bolj izgledajo lepo ko vse druga. Predvsem imam raje zadeve iz pire,ovsenih kosmicev,prosene kase... te presne tortice vsebujejo absolutno prevec mascobe in prevec oresckov. Sama jih nardim kdaj,a mi je dost lazja in boljsa npr. jagodna tortica s proseno kaso in piro kakor krema ki vsebuje 250g indijskih oresckov in 200g kokosove mascobe. Moje mnjinje pac